Alt mellem himmel og mark

Pelle deler sin kattevisdom

I forgårs fik jeg en sød hilsen fra Kamilla. Den lød sådan her:

Kære Pelle
Det er længe siden, vi har set noget til din pelsede tilstedeværelse på bloggen. Hvis du har tid midt i mellem din formiddagslur og frokost, så ville jeg høre, om du kunne fatte pennen med poten og skrive en lille hilsen til os. Jeg tror verden vil blive lidt bedre med lidt kattevisdom.

Så, Pelle.. vil du ikke svare på:

Hvad er en rigtig god dag for dig?
Har du et livsmotto, noget der holder dig op i trange tider?
Har du en 5 års plan eller et sted, du gerne vil være på sigt?
Hvis du skulle ændre på en ting ved dig selv, hvad skulle det være?
Hvad kan du bedst lide ved Tina?

Jeg håber, at du har lyst til at svare.
Kærlig hilsen
Kamilla

Kære Kamilla
Her kommer min visdom.
En god dag for mig starter om natten. Der kan jeg godt lide at holde lidt fest; jeg spiller fodbold med en fjer, en vatpind eller en hårelastik. Det er rigtig sjovt. Nogle gange vågner Tina, og så siger hun, at jeg skal komme op til hende og putte. Nogle gange gider jeg ikke, så vil jeg hellere lege. Andre gange hopper jeg op i sengen og så putter vi til de afskyelige alarmer begynder at ringe. Tina har to alarmer udover mig! Når vi så står op, så får jeg godbidder og får at vide, at jeg er dygtig. Faktisk uanset hvor meget jeg har larmet i løbet af natten. Det forstår jeg ikke helt, men det er rart at få at vide.
Jeg ligger i arm hos Tina, mens hun spiser morgenmad, og jeg spinder og spinder og spinder. Så hopper jeg op i vindueskarmen og kigger på fugle og blunder lidt. Derefter sover jeg gerne i mange timer. Sådan er en god dag for mig.

image

Et livsmotto, der holder mig oppe.. Bum bum. Altså det, D er lige umiddelbart falder mig ind, og som jeg derfor vælger at dele, fordi jeg er den meget umiddelbare type, er: Spis, elsk og vær glad. Det giver mening for mig i trange tider bare at orientere mig mod det helt nære: godbidder, at blive nusset og løbe rundt og lege. Jeg er med i en Facebook-gruppe for indekatte, og der diskuterer vi jævnligt, om verden kan hænge sammen, hvis vi ikke rigtig bidrager med noget i økosystemet, men bare sover, spiser og leger. Der er mange der forudser et kollaps forude, men jeg er slet ikke bekymret. Livskvalitet er hovedformålet for en kats liv. Vi skal ikke alt muligt ligesom bierne og myrerne og alle de andre småkravl. Vi skal bare hygge os og være med til at facilitere en hyggestemning i menneskers hjem, så menneskene kan slappe bedre af.

image

5 år plan.. Jo altså, jeg vil jo rigtig gerne være mere udenfor, når vi bor i kolonihaven. Så jeg skal have arbejdet på min inpulskontrol. Jeg er meget, meget impulsiv, så hvis der kommer en sommerfugl eller en mariehøne, så kan jeg slet ikke styre mine bevægelser. Det gør mig ret utilregnelig og jeg glemmer, at det ikke er hensigtsmæssigt at løbe med 100 km i timen, når vores have er ret lille. Slet ikke når jeg har Tina med i snor. Hun har virkelig fået mange rifter af at jeg har løbet igennem hæk og krat. Så om 5 år har jeg styr på kroppen og impulskontrollen.

image

Åh, noget jeg vil ændre ved mig selv. Jeg synes jo, at jeg er en ret lækker skabning, men der er en ting der nager mig. Mine striber. De vender den vej, der IKKE gør noget godt for min figur. Jeg kan se så bred ud, når jeg ligger på siden og slapper af…men det er jeg ikke. Det er synsbedrag pga striberne. Jeg har rådført mig med en pelskirurg om striberne kan vendes, så de slanker mere end de gør mig bred, men det er ikke rigtig muligt. Så jeg prøver at elske mine striber og poserer mere hensigtsmæssigt, når Tina tager billeder af mig.

image

 

Hvornår jeg bedst kan lide Tina? Det er jo når hun giver mig godbidder og siger at jeg er dygtig. Og så er det altid dejligt at få skiftet mit grus.
Jeg elsker også, at jeg bliver luftet ude i kolonihaven, og jeg glæder mig til at vi flytter derud igen om ca. 2 måneder. Og så er Tina god til at nusse mig..

image

Spørg endelig en anden gang – og jer derude. Jeg deler gerne ud af min visdom.

Knuzzz Pelle

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Leave a Reply