Tro og spiritualitet

Gud som life coach

Tror du på, at alle mennesker har et livsformål? En unik rolle eller kald i livet?  At der er en særlig mening med, at du og jeg er her?

Jeg tror på, at alle mennesker er skabt af Gud, som de unikke mennesker vi er, med vores gaver, personligheder og talenter.

Jeg har levet mit liv ud fra den tro i mange år, og derfor har det været naturligt for mig at tale med Gud om beslutninger i livet: uddannelse, ægteskab, hvor jeg skal bo mm.

De sidste måneder har jeg brugt på at overveje en stor beslutning om, hvorvidt jeg skal begynde på en ny uddannelse som økologisk landmand. Umiddelbart er det jo noget af et karrierespring, da jeg blev færdiguddannet som professionsbachelor i kristendom, kultur, kommunikation i sommer og nu arbejder på kontor. Men jeg har mærket en spirende drøm om at arbejde i naturen hver dag, være selvforsynende, bo på landet og være med til at passe på skaberværket.

Imens jeg har gået med de mange overvejelser, har jeg virkelig oplevet, hvordan frygten har stukket sit ansigt frem. Jeg har været bekymret for, om det er det rigtige valg at træffe. Fordi det betyder, at vi flytter fra København og starter et helt nyt liv et andet sted i landet.. og jeg kommer på SU igen. Vi skal spare op til en bil, starte nyt netværk, finde et nyt sted at bo (du kan høre, hvordan bekymringerne bare kan komme væltende).
Og helt grundlæggende har jeg også været i tvivl om, det er det valg, der i virkeligheden er helt i tråd med, hvem jeg er, og hvad jeg skal i livet.

I dag på arbejdet havde vi morgenbøn, hvor vi bad sammen og lyttede til Gud. Vi lavede en øvelse, hvor vi skulle prøve at lytte til om Gud gav os nogle billeder, ord, fornemmelser, som vi skulle dele med hinanden. Min kollega følte, at Gud sagde det her til hende, som hun skulle sige til mig:

“Jeg så dig stå i naturen og kigge nysgerrigt rundt på træer, planter, dyr – hele skaberværket. Jeg havde en fornemmelse af, at du på en særlig måde ville begynde at gribe om Gud som Skaberen. Gud har mange navne, og jeg oplevede, at du på en særlig måde ville forstå denne del af Hans karakter og kraft.”

De ord var en kæmpe bekræftelse ind i de ting, som jeg netop drømmer om og længes efter at gøre. Jeg kan ikke forklare det på anden måde, end at Gud virkelig kender mig og ved, hvad jeg har brug for at høre. Min kollega ved, at jeg søger ind på uddannelsen, men jeg har ikke fortalt hende om mine frustrationer og bekymringer, så både hun og jeg var overraskede, taknemmelige og begejstrede for, hvor perfekt det passer til de tanker, jeg går med netop nu.

Når jeg inddrager Gud i mine beslutninger, store eller små,  så handler det ikke om, at jeg lader mine egne drømme og ideer dø, men det handler netop om, at mit dybeste jeg får lov at blomstre i fuldt flor: at jeg bliver vejledt af en, der kender mig – som den jeg er – allerinderst inde, og at jeg vokser og bliver det menneske, jeg er skabt til at være.

Derfor er Gud den bedste life coach, jeg nogensinde kan få.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply