Tro og spiritualitet

Ikke i dag, vel?

Den sidste tid har jeg været på gaden 1-2 gange ugentligt. Jeg mødes særligt med min ven, jeg har mødtes med i snart 2 år. Han har været hjemløs ad flere omgange og han har det rigtig dårligt.

Derudover snakker jeg med flere og flere fra ‘misbrugsmiljøet’ og kommer de steder, hvor udsatte opholder sig i Odense.

Jeg oplever, at Gud kalder mig og bruger mig. Også når jeg ikke selv føler, at jeg har noget at give. Det følte jeg ikke, at jeg havde i tirsdags, hvor jeg egentligt bare skulle til kirkens kontor til et møde. Om morgenen sagde jeg til mig selv, at jeg virkelig ikke orkede at møde nogle mennesker fra ‘miljøet’ den dag. Og sagde til Gud: “Ikke i dag, vel?”

Men det første der skete, da jeg ankom til banegården var, at jeg mødte en gadeplansmedarbejder og gadepræsten, der viste mig videre til min ven, der sad på bænken… lige der, hvor jeg skulle tage bussen til kirken…

Vi snakker og jeg får som altid mange kram, og efter noget tid kommer der en mand hen til os, jeg har ikke set ham før, men han tigger og fortæller brudstykker af sin livshistorie. Jeg lytter og han gentager igen og igen: “God bless you” og “Jesus loves you”.

Jeg rejser mig for at gå mod bussen og møder manden igen. Han stopper mig op og spørger om jeg vil bede for ham. Vi har ikke talt om bøn eller om Gud, udover at jeg sagde: “God bless you” tilbage til ham, så jeg er overrasket. Men det ender med, at vi står foran banegården, jeg lægger en hånd på hans skulder og beder for ham, for hans hjerteproblemer og for hans børn som han savner. Han beder også. Det føles mærkværdigt og vildt, at vi står lige der, men hans tro og tillid gør, at det føles naturligt.. Jeg ved ikke, hvorfor han lige henvender sig til mig, men jeg har en fornemmelse af, at det gør Gud.. Og Gud har altid gode planer!

På søndag tager jeg og nogle andre på gaden med kaffe og sandwich. Og vigtigst af alt: med varme, nærvær, kærlige øjne og tid til at lytte og snakke med de mennesker vi møder og bliver sendt til.

Støt arbejdet
Hvis du vil støtte indkøb af sandwich, kaffe og nogle nye termokander, så kan beløbet gives til Fyns Valgmenigheds sociale arbejde* mobilepay 523355, SKRIV “omsorg” i kommentarfeltet når du overfører i mobilepay.

*Jeg har været ansat uden løn de sidste 2 år i Fyns Valgmenighed. Det er jeg fordi jeg oplever at have fået et kald, og mødet med mennesker på kanten ligger mig mere og mere på hjerte. Alle donationer går derfor direkte til arbejdet blandt dem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply