Tro og spiritualitet

Velsign, min søster!

I går deltog jeg i en årstidsfest på Christania, hvor vi fejrede sommersolhverv, årets længste dag. Festen var arrangeret af
I Mesterens Lys, som jeg har været ansat hos tidligere. Det er en gruppe af mennesker, der med egne ord er “et fællesskab af kvinder og mænd, som samles om Jesus på samme måde som disciplene i sin tid sad ved Hans fødder eller vandrede med Mesteren Jesus.”

I går sang vi sange omkring bålet foran Christiniakirken, bagefter gik vi sansevandring ved den smukke sø. Formålet med sansevandringen var at stille sig selv to spørgsmål, hvad siger Gud til mig igennem naturen? Og hvordan vil jeg handle på det?
Man kan lære meget om Jesus og hans budskab ved at læse i bibelen, men hvis vi tror, at Gud har skabt naturen, så er hans stemme også at finde der. Bagefter mødtes vi og delte, hvad vi havde oplevet. En talte om, at han havde kravlet op i et træ og lagde mærke til, hvordan træerne rakte mere og mere mod himlen jo højere han kravlede op. Det var for ham et budskab til selv at række sig op mod himlen. Og vi fik en fin fælles snak om, at som kristne er vi ligesom et træ, vores fødder er plantet på jorden, i livet vi lever her på jorden, og samtidig har vi en forbindelse til det himmelske, fordi vi tror på Gud og at Gud kan tale til os.

Efter sansevandringen holdt vi nadver og et vigtigt element her er, at vi alle rækker hænderne frem mod alteret og beder om en helbredelse af jorden, naturen og alt det skabte. Det blev en smuk og stærk oplevelse.

Bagefter var det muligt at få en “velsignelse”. En kvinde lagde sin hånd på mit hoved og sagde: “Velsign, min søster”. Det føltes så stærkt, at hun selvom hun ikke kendte mit navn, så var vi så forbundne som familie. Hun bad også om, at Gud måtte give mig styrke og mod til at tage nye skridt. Det var en rørende og sand bøn, fordi jeg står overfor mange nye skridt og har brug for mod. Jeg følte mig så omsluttet af kærlighed og mod som jeg ikke har følt længe. Det var så fantastisk og mindede mig om, hvordan bønnen og derigennem mødet med Gud, er min livsnerve. En kilde til alt der er godt.

Det fik mig til at tænke på, at Ole Skjerbæk Madsen, som er præst og leder af I Mesterens Lys, har god erfaring med at bede for andre online. Det er fantastisk at mødes og bede for hinanden og mærke det fysiske fællesskab, men rigtig mange finder også glæden ved at bøn på afstand og i online-formater. Derfor vil jeg i dag dele hans bøn, om heling af dit hjerte. Jeg har selv gode erfaringer med at lytte og se denne video.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply