Gaden

Adam

Det her er Adam, første gang vi mødtes var jeg i en lidt ubekvem situation, hvor jeg havde bevæget mig hen et sted jeg egentlig ikke burde være (jeg går ikke derhen igen, mor).
Her mødte jeg Adam, der som det første siger “det er den flotteste page jeg nogensinde har set”, hvorefter han i 10 minutter udspurgte mig om mit hår, hvor ofte det blev klippet og hvordan jeg glatter det… Det var kærligt og komisk på samme tid.
Da jeg møder ham nogle måneder senere er David og jeg på gaden for at dele julegaver ud. Vi møder Adam og han siger: “Det er jo dig med pagen..” og kigger på David og siger: “ja, man må jo gerne være stolt af sin dame, ik”.
Når han ser mig kan han godt finde på at sige: “du skal til frisøren, din page er ikke helt skarp…”
Det var også Adam der en dag sagde til mig: “Jeg takker Gud for dig og din frisørs rolige hånd”.

Adam har haft stofmisbrug i 20 år, han har prøvet lidt af hvert her i livet. Men det vigtigste der er at sige om ham, at han er et kærligt, sødt og vidunderligt menneske. Og så har han altid friske bemærkninger.
Han har sagt, at jeg gerne må dele dem med jer, fordi jeg har fortalt ham, at jeg skriver hans guldkorn ned.
I aftes sad David og jeg hos ham imens han var indlagt (han har det bedre nu) og jeg kunne ikke dy mig for at lave en fletning i hans hår imens han sov.
Da han vågnede og David fortalte ham om fletningen, blev han så forarget, at han tabte cola udover sig selv og udbrød: “Nej… du har bare ikke lavet en fletning i mit hår, så tror folk jeg er en hippie, der vil sidde i rundkreds og byde på en runde-fed”
Og da jeg i dag viste ham billedet her, så sagde han “jeg er bare ked af, at du ikke brændte den i enden”.

Imens vi sad ved sygesengen aede jeg ham lidt på panden, og han blev tryg og faldt i søvn. Vi bad også aftenbøn sammen.

Da han vågnede sagde jeg: “David og jeg er blevet enige om, at din pande er ligeså blød som en hundehvalps mave.”
Da vi sagde farvel, rakte han hånden frem for at røre min pande og konstaterede tørt: “Din er ligesom en gammel kanin”.
Adam er vild med David, han fortæller vidt og bredt alle om, at “bag mig og min næstekærlighed står der en mand, som er SÅ sej.” Han synes også David har den bedste frisure, men det må jeg ikke fortælle David, fordi han ikke må få for meget selvtillid… Til jul foreslog han, at David skulle have et spejl, så han kunne se på sine store muskler. Han siger om David: “Han har virkelig en kæk frisure – den er så god, at jeg bliver glad, når jeg ser ham og han drejer hovedet og svinger håret lidt.” Han vil gerne med til Davids frisør, så han kan få samme frisure.

Vi er vilde med Adam, og slet ikke i tvivl om hans kæmpe taknemmelighed og kærlighed til os. Han siger han er så stolt af at have os som venner – og vi er også stolte over at være hans venner.
Det går begge veje

I dag sagde han: “jeg kan godt være et godt menneske, selvom jeg tager stoffer” og jeg kunne af hele mit hjerte sige: JA!
Jeg er glad for, at han har det bedre og håber og beder om det bedste for ham, for vores venskab med ham er først lige begyndt. Og der er så mange guldkorn og fantastiske stunder i vente.
(Navn, foto og citater er bragt med tilladelse – og han er meget stolt over det. Kommentarer gives videre til ham. )

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply