Tro og spiritualitet

Bo Bedre – om at finde og skabe et hjem

Nu er det besluttet, at vi flytter til Fyn. Vi har fundet en skøn lejlighed, der hører under et gods, i de mest vidunderlige naturomgivelser. Vi glæder os helt vildt. Og jeg glæder mig til at indrette! Boligindretning er lidt af en hobby for mig, for jeg nyder sådan at skabe en oase.

For noget tid siden hørte jeg en virkelig spændende prædiken om netop “boligindretning”, og hvorfor så mange af os bruger tid på at indrette hjemmet. Præstens tolkning var, at når vi flytter rundt, maler, indretter, gør det lækkert og skønt, så er det fordi, vi længes efter dét sted, hvor vores hjerte falder til ro, hvor vi føler os hjemme i en nogle gange utryg verden, et sted, hvor der er harmoni, balance, skønhed og tryghed.

Jeg kender til, at hjemmet kan være et åndehul, et sted i verden, hvor jeg kan føle mig sikker. Jeg kender også til, at det kan være det sted, der vækker dårlig samvittighed og tager min energi (bjerge af opvask, rengøring, halvfærdige projekter…).

Prædikenen handlede om, at “hjemmet” går igen i mange fortællinger i bibelen. Et sted beder Gud nogle mennesker om at lave et tempel til ham: ikke for hans skyld, men for at mennesker kan have et sted, hvor de kan være sammen med Gud. Og senere siger Gud, at hans hjem på jorden ikke skal være i et tempel, men i menneskers hjerte, hvor han vil komme med fred, kærlighed, harmoni.. alt det vi længes efter, et hjem skal være.

De fleste af os vil gerne have, at vores hjem er præsentabelt, når vi får gæster, og sådan har vi det måske også med dem, vi inviterer ind i vores hjerte, vi vil gerne fremstå som pæne mennesker, og gemme vores ensomhed, længsel, had, mindreværd, skyld af vejen.. Men Gud siger: “Jeg vil gerne flytte ind i dit hjerte, også selvom du ikke synes, du er god nok eller dit hjerte ikke er pænt nok. Jeg giver dig et hjem, hvor du kan føle dig tryg”. Det synes jeg er smukt og opløftende.

Prædikenen understregede også, hvordan vores hjem kan være et ligeså helligt sted som en kirke. Et sted, hvor vi kan invitere mennesker ind, hvor de kan føle sig elskede og trygge, det er håbet for vores hjem <3.

Hvis du har lyst til at høre mere, kan du finde prædikenserien “Bo Bedre – en prædikenserie om at finde og skabe et hjem” lige her.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply