Hverdagslykke

Hvorfor fraværet af hverdagslykke kan være en alvorlig sag

wpid-wp-1419007861541.jpeg

I mandags begyndte jeg dagen med at dekorere honninghjerter. Det var ren hverdagslykke og en skøn start på ugen.

Al den snak om hverdagslykke har en dybere årsag. Jeg har nemligt haft flere perioder med stress, hvor min krop og hoved sagde stop.  Det er på ingen måde en rar situation at være i, men ikke desto mindre har jeg lært utrolig meget om, hvad mine værdier er i livet, og hvordan jeg kan leve mit liv på den bedste og mest bæredygtige måde.

“Hverdagslykke handler for mig om at skabe mere ro, nærvær og nydelse”

Uden den der ”uuuuhm”-faktor og salighed i kroppen, så føler jeg, at livet kommer til udelukkende at handle om overlevelse. Nærværet ryger fuldstændigt, hænderne arbejder i hastigt tempo, og hjernen tænker på næste opgave.

Det bliver ulideligt i længden, og kroppen siger stop på et tidspunkt.

At fylde mere hverdagslykke ind i hverdagen er en stadig øvelse, og det lykkes ikke altid. I begyndelsen vidste jeg ikke engang helt, hvad hverdagslykke egentligt er for mig: Hvad giver mig ro og næring?

I dag var honningkagerne med til at skabe lidt hverdagslykke. Andre gange kan det være kropsøvelser, bøn, en samtale, en skøn sang eller en naturoplevelse.

For mig at se, handler hverdagslykke ikke om at skabe det perfekte, men om at leve på en måde så sjælen kan følge med.

Hvad er hverdagslykke for dig?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply