Tro og spiritualitet

.. og mørket greb os ikke.

I morges da jeg læste nyheder, stødte jeg på denne overskrift: ”Jorden står over for kollaps” og en artikel nedenunder, der konkluderer, at at vi er i gang med at nedbryde jorden fuldstændigt.

Hvad tænker du, når du læser det?

Jeg bliver bange. Og vred. Vred på menneskeheden. Tænk, at vi har drevet det så vidt: misbrugt skaberværket og nu står tilbage i vores eget skidt. Jeg føler mig også magtesløs og tænker: hvad kan jeg gøre? Hvad nytter det, hvis der ikke er verdensomspændende enighed og samarbejde til at løse problemerne?

Helt grundlæggende spørger jeg mig selv: hvad er vores fremtid som menneskehed? Hvor er vi på vej hen?

Jeg er nødt til at tro, at vi er på vej til noget bedre. At der er noget større end mig, som holder hele verden i sin hånd.  Som griber ind og som har en plan for os. Som allerede er i gang med at gribe ind.

Når jeg læser overskriften, ”Jorden står over for kollaps”, er jeg nødt til at fuldføre sætningen med ”..og mørket greb os ikke.”

Jeg er nødt til at tro på og hvile i, at jeg ikke er en tilfældighed. At jorden ikke er en tilfældighed. At alle de smukke dyrearter som vi er ved at udrydde ikke er en tilfældighed.

Det giver mig ro og mening at tro på en skabende Gud. En kærlig Gud, der græder sammen med mig over menneskets dårskab og misbrug.  En kærlig Gud, der elsker sin jord og har skabt alt i kærlighed.

Hvor er Gud henne i det hele, hvorfor stopper han ikke menneskers ondskab med et trylleslag?
Det gør han ikke. Hvis han gjorde, ville han tage vores ”frie vilje” fra os, og uden den ville vi bare være marinotte-dukker i Guds teater. Sådan er Gud ikke. Han ved, at kærligheden kun kan eksistere, hvis vi frivilligt vælger at elske hinanden og vores jord.

Gud arbejder for det gode, og han inviterer os til at være med. Jesus sagde til sine disciple, at de skulle være lys i verden, og han kalder sig selv ”verdens lys”.

wpid-abm_1415793061.jpg

Han er verdens lys, fordi han allerede har vundet over mørket og døden. Da han døde på korset og stod lyslevende op af graven igen, vandt han over mørket og dødens magt i vores verden.

I dag er jeg nødt til at tro på og hvile i, at mørket ikke griber os, men at lyset vinder til sidst. At vi er på vej til et bedre sted.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply far 19. januar 2015 at 15:47

    Jeg er stolt af dig, Kamilla . Kærlig hilsen far

    • Reply Kamilla Maria Jakobsen 21. januar 2015 at 20:32

      Tak, far! <3

    Leave a Reply