Selvkærlighed

Tanker om tøj og selvomsorg

Jeg er stødt på blogs, hvor der skrives utrolig meget om tøj. Og er blevet provokeret.

“Hvorfor?” Jeg tror, jeg bliver provokeret, fordi jeg har en tanke om, at tøj er lidt “overfladisk” at gå op i. Sagde damen, der indtil i dag, havde bunker af sammenkrøllet tøj mast ind på hylder i sit skab og hver morgen brugte tid på, at lede efter stykker af tøj. Det kalder jeg at bruge for meget tid på (forsvundet) tøj!

Udover, at det provokerer mig, så inspirerer det mig også at møde kvinder, der går op i deres garderobe. For helt ærligt, så tror jeg de har fat i noget vigtigt: de virker gode til at drage omsorg for sig selv. De tager sig tid til at pleje sig selv og se skønne ud, og det kan jeg godt lære noget af..

Trods min unge alder, har jeg allerede lært, at det er dyrt – for helbredet og glæden –  at være nærig med omsorg for sig selv. Jeg er derfor i gang med at finde ud af, hvad selvomsorg er for mig.

Og i dag slog det mig, at tøj dybest set er ret vigtigt for min velvære. Jeg elsker at kravle i blødt hyggetøj, jeg elsker mine fodformede birkenstock og nægter at tage jeans på, fordi jeg synes, de indskrænker min bevægelighed.

Jeg tror dog ikke, at man kan købe sig til selvomsorg ved at købe nyt tøj, men ikke desto mindre er tøj jo ret vigtigt (i hvert fald ikke mindst, fordi vi har brug for det hver eneste dag), og derfor må det efter min mening gerne være både skønt i design, kvalitet og pasform.

Og det var netop grunden til, at jeg i dag fik ryddet op i tøjskabet og nu står tilbage med ca. 55 stk tøj, hvilket jeg vil tro, er ret minimalistisk for en gennemsnitlig “kvindegarderobe”. Resten kan forhåbentligt gives eller sælges videre.

Nu står jeg tilbage med tøj, som gør mig glad. Tag foreksempel denne her strik jeg har købt fornylig.

IMG_0712

Den er karrygrøn og strikket i det blødeste, skønneste yakokse uld (ja du læste rigtigt, yakokse!)

IMG_0718IMG_0723IMG_0719

Der er virkelig gået op for mig, at jeg elsker naturlige materialer som uld, ikke mindst fordi den er selvrensende og tilpasser sig kroppens temperatur, der er jo genialt!

Når jeg ifører mig den, føler jeg mig ikke bare tilpas, jeg føler også taknemmelighed over skaberværkets genialitet

Jeg er også blevet meget inspireret af bloggen www.ganskeenkelt.dk, hvor Thea har gang i et skønt projekt, der handler om at få mere bæredygtighed ind i sin garderobe og minimere sit forbrug. Den ide kan jeg kun tilslutte mig!

Når det gælder bæredygtighed, så synes jeg faktisk, jeg allerede er godt på vej. Min mor har nemlig flasket mig op med at gå efter kvalitet fremfor kvantitet, og jeg har derfor fine sager, som har holdt længe (+5 år og en silkekjole fra part two, jeg har nuppet fra min mor, som er 20 år gammel!)

Jeg har også en del tøj fra high-street butikkerne, men her min bitre erfaring, at det sjældent holder ligeså længe og dermed kalder på nyt forbrug.. og det bliver både dyrt for mig og for klimaet i det lange løb.

Jeg drømmer altså om mere bæredygtigt, blødt, rart, uld, økologisk og selvomsorg i min garderobe!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply