24 skridt mod julefred

24 skridt mod julefred – 6

Hvad gør vi, når tankerne fyldes af bekymringer? Når vi ser al den smerte og det kaos som hersker i vores verden, i vores liv og hos de mennesker vi elsker?

Nogle gange er det som om, at tankerne bare kører derud i en uendelig spiral og vi sidder helt lammede og frygtsomme tilbage.

Bibelen udfordrer min bekymringsheds-spiral. I et brev skrevet af Paulus til en menighed i Filippi, står der sådan her:

“Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde. Hvad I har lært og taget imod og hørt og set hos mig, det skal I gøre.”

Denne morgen beder jeg:

Jesus, hjælp mig til at fylde mine tanker med alt det, som jeg kan være taknemmelig for.
Hjælp mig til at få øje på alt, hvad der er sandt, hvad der er rigtigt, hvad der er rent.
Denne dag vil jeg fylde mit sind med alt det som er værd at elske og tale godt om det.
Tak fordi du, fredens Gud, altid vil være med mig.

[De næste 24 dage begiver jeg mig ligesom “de vise mænd” ud på en rejse, hvor jeg søger barnet i krybben. Gennem daglige ritualer, handlinger, bønner og bibelord, vil jeg vandre mod barnet; kærligheden der fødes ind i vores verden, og i vores hjerter, hvis vi giver den lov. Følg med her.]

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply