Alt mellem himmel og mark

5 ting jeg har lært i februar

Hvad

En ny måned er begyndt, og imens de fleste jubler over, at foråret nu er lige om hjørnet, synes jeg lige, jeg vil dvæle lidt mere ved februar. Jeg er nemlig inspireret af bloggeren Emily Freeman, der hver måned reflekterer over, hvad hun har lært i måneden, der er gået. En fin lille praksis jeg gerne vil afprøve.

Hun inviterer også sine læsere til at være med, for som hun siger: “We’re all at different spots on the journey, and these end of the month posts are a way to reflect, share, and celebrate on purpose.” Så hvis du har lyst, så smid endelig en kommentar nedenfor.

Her er 5 ting jeg har lært i februar:  

1. At det kan være nærmest en sjov oplevelse at lægge budget og få det fulde overblik over sin økonomi
Det begyndte med, at jeg så denne her video af Christina Wedel og Louise Berner. Videoen handler om økonomi og om at skamme sig over ikke helt at kunne finde ud af det og være bange for penge. Virkelig virkelig god blogserie hun har gang i, og der er masser af gode grin undervejs! Hun anbefaler også www.spiir.dk, et program der kan hente alle posteringer fra netbanken og indeksere dem i forskellige kategorier. En del af poster skal man selv indeksere, og når det er gjort, kan den vise et overblik over, hvad man bruger på dagligvarer, transport, take away, tøj osv.! Vores oplevelse er, at det er det vildeste redskab til at få overblik, det har hjulpet os helt enormt! Og når først overblikket er der, er det lettere at gå sit forbrug i sømmene – og planlægge forud.

2. At det ikke var så sjovt at se, hvor mange penge vi rent faktisk har brugt på take-away igennem tiden..
Men nu hvor vi har set graferne og kan se, at forbruget er faldet siden oktober, hvor vi besluttede os for at skrue ned, så er føles det som en sejr. For første gang synes jeg helt og aldeles, at jeg har magten over mit forbrug og ikke omvendt.

3. Hvis man spørger sine facebookvenner til råds om bilkøb, så kan man godt regne med at få et tons gode råd med på vejen (endnu en grund til, at jeg elsker facebook)
Nu er vi ved at spare op til udbetalingen af en bil, men det bliver desværre ikke en elbil, som vi ellers havde lovet hinanden engang (før vi lagde realistske budgetter!) Det er også noget med, at vi knapt nok ville kunne køre fra den ene af landet til den anden, før vi var nødt til at vente på at batteriet var opladet. Så vi må desværre vente nogle år.

4. At det er skønt at være faster til én, men endnu skønnere til to.
At jeg også har en faster-side, som er ved at spire frem. Og at jeg allerede planlægger at give mine niecer en klappeged og overvejer at skrive et blogindlæg om, hvilke kloge erfaringer jeg vil give videre….

5. At når man fylder 26 år, er man tættere på 30 end på 20
Det betyder åbenbart, at man er ved at blive rigtigt voksen. Og når man næsten er voksen, kan man finde på at skrive et blogindlæg om økonomi, budgetplanlægning, bilindkøb og fasterrollen.

Jeg er så nysgerrig! Hvad har du lært?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Beth 2. marts 2015 at 11:16

  Kære Kamilla.
  Hvor er det etdejligt indlæg, du har skrevet.
  Det er faktisk en god idé, lige at reflektere over hvad vi har lært i den måned der er gået.
  Jeg vil gerne dele de 5 punkter, jeg har lært (da jeg er ret stolt af den ene),

  1. At du og David kender til Spiir (som jeg blev introduceret til af Christoffer T, men ikke synes jeg kunne bruge det på længere sigt (God opstart, da jeg lige fik et overblik), men ellers ikke brugbart for mig. Det glæder mig at det er så brugbart for jer!

  2. Jeg har lært, at jeg virkelig har det svært ved at blive 30 snart. Det er for mig som en milepæl jeg rammer, men uden at have opnået noget stort. Det skræmmer mig, når jeg kigger på hvor jeg er, og hvor jeg troede jeg ville være! (Og så høje forhåbninger havde jeg altså heller ikke).

  3. Jeg har lært at jeg har virkelig svært ved at følge mig selv, og lytte til min krop. Og bliver meget påvirket af andre menneskers humør, holdninger, meninger, ord og handling.

  4. At jeg er rigtig glad for at være moster, at have venner og har lært hvad det vil sige at være alene.

  5. Jeg har lært mig selv at hækle. (skriver det her, selvom det er en hemmelighed lidt endnu. Skal lige se om jeg kan holde til det!).
  Jeg er helt nybegynder, og begyndte for 4 dage siden. Jeg begyndte da jeg så en hæklet ting, som jeg gerne ville lave som gave. Samtidig tænkte jeg også at det kunne være en god tidsbruger, hjernegymnastik og at mit liv ikke går helt til spilde mens jeg er syg.
  Men har også lært at det kræver virkelig meget koncentration, så må holde virkelig mange pauser. Jeg startede med at lære at hækle lige rækker, (selvom det jeg vil lave kræver en magisk ring), men det var en god måde at lære teknikken på, og samtidig fik jeg lavet en gave til en anden person. :) (Og at jeg nu kan lave fine ting til min nevø og niece).

  Som bonus nr. 6, har jeg i dag, den nye mdr., lært den magiske ring i hækling, som jeg har prøvet at lære hver dag siden jeg startede, men har simpelthen ikke kunne finde ud af den. Så nu kan jeg endelig gå i gang med den gave jeg ville!

 • Leave a Reply