Hverdagslykke

Den dejligste morgen i hundrede år og jeg lever!

Noget af det bedste jeg ved er at vågne tidligt en weekendmorgen. Selvom jeg kunne vende mig om og sove videre, så har jeg tit en kriblende fornemmelse i kroppen, der får mig ud af sengen. Jeg elsker at stå op til en dag, hvor intet er planlagt, og endnu bedre, at stå op og være alene i et par timer imens David bobler videre.

Endnu bedre bliver det, hvis det regner eller sner, som det gjorde i dag. Jeg elsker gråvejr. Når jeg ser en grå himmel, føler jeg mig fuldt berettiget til at lave indehygge og gå i nattøj hele dagen.

I morges var sådan en morgen. Jeg vågnede, læste blogs i sengen og stop op, da jeg var ved at boble over af begejstring for en gråvejrsmorgen i mit eget selskab.

Af en eller anden grund har jeg ofte lyst til at rydde op, når jeg vågner tidligt i weekenden, så det gjorde jeg, imens jeg smilende kiggede ud på regnvejret.

“Nybagte boller” var min næste tanke, og jeg kiggede i skabet efter gær. Ingen gær. “Boller uden gær” googlede jeg og faldt over denne opskrift, og så gik jeg i gang. Jeg tilføjede en tsk maltmel og et par tsk salt. Vupti, op i røremaskinen (første gang jeg brugte den på egen hånd!)

Derefter fik jeg lyst til at lave egg benedict og gik i gang med at lave hollandaise sauce. Jeg kiggede ind til David, der var vågnet, og fortalte ham jublende, at jeg var ved at lave morgenmad. Da jeg lidt senere gerne ville have ham til at hjælpe mig i køkkenet, truede jeg med at lave kaffe, det kan nemlig få ham til at stå op! (han mener ikke, at jeg har licens til kaffebrygning).

Dernæst blev vagtelæggene (tilovers fra min fødselsdag i februar) smidt i kogende vand med eddike, bollerne kom i ovnen og kaffen brygget.

“Vi bestemmer selv” sagde jeg til David da vi satte os ved morgenbordet (lige efter jeg havde besluttet mig for også at lave friskpresset æblejuice, imens David tålmodigt ventede).

Nogle gange så kludrer jeg nemlig rundt i, hvad jeg tror andre forventer af mig, og de høje krav jeg stiller til mig selv – og så bliver det jeg gør så anstrengt og tungt.

Men sådan en morgen som denne, hvor glæden, kreativiteten og spontantiteten får frit løb – dét er frihed og glæde for mig.

Stunder, hvor jeg fuldstændigt glemmer mine egne krav til mig selv, andres forventninger til mig og bare strømmer med glæden og skaberlysten. Hvor jeg står op og ikke på forhånd ved, hvad dagen skal bringe, men bare flyder med den ene skønne tanke efter den anden.

Og når jeg flyder med, kan det ende med at blive den dejligste morgen i hundrede år.

IMG_9667

IMG_9669


IMG_9694

IMG_9681

IMG_9683
IMG_9682

IMG_9685

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply