Hverdagslykke

Venindebog med Tina som gæst

Kan I huske de der søde venindebøger som man skulle udfylde med oplysninger om sig selv? Jeg havde en diddl-udgave, som jeg i 5. klasse bad mine bedste veninder om at skrive i. Forleden kiggede jeg på den nyudkomne bog “Sød tøs – en venindebog for voksne kvinder” og jeg synes det er en fin ide, at lade sine veninder svare på spørgsmål om sig selv og i denne udgave også om den anden. Jeg fik lyst til udspørge Tina, min medblogger, som er en af mine allerbedste veninder, og nu du får også mulighed for at lære dette skønne væsen bedre at kende.

Tina

Hej Tina, tak fordi du vil være med til at udfylde min virtuelle venindebog, her er mine spørgsmål til dig..:

Min yndlingsfarve er: Jeg elsker alle farver, men ikke alle nuancer inden for alle farver ;-) Jeg har længe haft et crush på gul, som jeg synes er noget af det mest delikate i verden. Engang kunne jeg slet ikke udstå farven. Jeg er også pjattet med petroliumsblå, mintgrøn og koralrød. Nogle gange er jeg til sarte sommerlige toner, andre gange til pang og skæve farvekombinationer.

Da jeg var lille ville jeg være: Jeg har aldrig haft en fast idé om noget, jeg “ville være”.  I de sidste år af folkeskolen fik jeg dog alligevel en idé om enten at skulle være revisor (fordi jeg elskede tal) eller ejendomsmægler, så jeg var sikker på, at vejen frem for mig var handelsgymnasiet. Så det blev det. Og der fandt jeg ud af, t jeg i hvet fald ikke skulle arbejde med tal. Siden har jeg ville læse psykologi eller læse til lærer, men så fik jeg min hjernerystelse  og kunne ikke overskue et tungt akademisk studie eller udsigt til et job med børn.

Da jeg blev voksen blev jeg: færdiguddannet 3K’er – hurra! Da uddannelsen opstod i 2010, så havde jeg endelig muligheden for at læse lidt af hvert, da 3K er meget bred. Jeg har undervejs i min uddannelse og nu i min virksomhedspraktik haft mulighed for at arbejde med de områder, som jeg brænder mest for: social og miljømæssig bæredygtighed, og det er jeg meget pjattet med! :-)

Jeg blev ikke, det jeg ville, fordi: Ups, den har jeg svaret på. Klassisk venindebogs-fejl ;-)

Den sang, der altid gør mig glad er: Uh, sådan en sang har jeg vist ikke pt. Jeg har det lidt med musik som jeg har det med farver. Der er ingen stabilitet i mine præferencer. Hey, vent! Måske Birdys “Maybe” – den gør mig glad :-) Jeg er ret vild med begge hendes plader.

Jeg er gladest når: jeg er i min have og roder i jorden.

Mit højeste ønske er: at jeg kan lave flere ting uden at få hovedpine af det eller uden at min knold sander til. Det hæmmer mig meget. Derudover ønsker jeg selvfølgelig fred i verden og en løsning på klimakrisen.

Mit højeste materielle ønske er: Hmm… Nye vinduer til mit kolonihavehus, tror jeg :-)

Det gør mig stresset når: andre er stressede. Trafik, udrykning, butikker, når jeg sover over mig, når jeg skal skynde mig, når togene kører uregelmæssigt, når Pelle får aften-flip…. Var det eksempler nok? ;-)

Jeg er god til: at få ting til at gro, skrive og nusse med min kat :)

Jeg vil gerne blive bedre til: håndarbejde. Jeg vil gerne være sådan en, der er herre sej til at lave sweatre med alle mulige mønstre og den slags. Og så vil jeg gerne blive bedre til at fikse ting, der går i stykker.

Jeg er genert når: jeg er i nye sammenhænge, når jeg er blandt mange mennesker eller når jeg føler, at jeg falder udenfor. Men jeg øver mig på at trodse genertheden. Desværre er mine opblussede kinder dog ofte ret afslørende  ;-)

Den bedste bog jeg har læst er: Arg…det ved jeg ikke. Jeg er glad for mange slags bøger. Men jeg tror nu, at bogen “Jeg lægger dine breve under madrassen” er en af de rareste bøger, jeg har løst.

Sidst jeg glemte tid og sted var: det er vist sjældent, at jeg formår at hengive mig så meget til noget, at jeg både glemmer tid og sted. Tiden er jeg ret god til at glemme, men stedet har jeg som regel tjek på. Med mindre jeg er faret vild. Jeg tror, at det nærmeste jeg kommer på tilstanden er når jeg er til gospel. Det er sjovt og godt, og tiden går alt for hurtigt. Ellers bliver jeg mest opslugt, når jeg pusler i haven. Jeg elsker faktisk at luge – dér kan jeg godt glemme tid og sted.

Det måltid jeg husker bedst: Jeg tror faktisk at det er langbordsmiddagen på Grantoftegaard i fbm. Copenhagen Cooking, som jeg skrev om her.

Det sjoveste jeg husker nogen har sagt til mig er: 
Jeg ved det simpelthen ikke (sorry sjove venner derude). Jeg har en lidt skæv humor, og kan grine af alt fra en kommafejl, der har katastrofe konsekvenser for sætningsforståelsen, til kattevideoer på youtube, til regeringens finanslovsforslag, fordi jeg synes prioriteringer kan være så torskedumme, at det er morsomt. Der er ikke rigtigt en sætning i min erindring, som jeg kan mærke ”sjovest”.

Tina og Kamilla

 

Her er nogle spørgsmål, som jeg håber, du vil svare på om mig:

Første gang jeg lagde mærke til dig, var: ved introduktionsrunden på studiet. Jeg synes din stemme var noget så fin, og det var som om, at uanset hvad du sagde, så lød det klogt og kært.
Jeg kunne godt lide dig fordi: dit væsen var og er skønt. Du har sådan nogle fine betragtninger af verden, mennesker og dig selv, og den måde du deler disse betragtninger i ord og handling er opløftende. Derfor er det mig virkelig også en ære at have bloggen sammen med dig!

Du er sjovest, når du: overrasker mig, og siger eller gør et eller andet, som jeg aldrig havde forventet at komme fra din mund eller fra dig.

Du hjælper mig mest, når du: responderer på mine tanker eller oplevelser enten på skrift eller i tale. For så har jeg nemlig en at følges med, og det er godt.

Det øjeblik sammen med dig, jeg husker bedst: Åh der er jo så mange skønne minder med dig, men måske dengang, hvor skolens kaffe-automatisk var BIG TIME i stykker og sprøjtede varm kakao ud i ét væk. Dét var nogle virkelig hyggelige studiedage. Så har vi jo været på Maude’s, haft skønne stunder i jeres hjem i Rostved, hvor jeg har været weekendbarn to gange. Og vores mandagsfest, ikke at forglemme.

Mit råd til dig er: tro det bedste om dig selv, altid. Du kan og er lige præcis det, du skal og har brug for at være. Husk dit værd.

Tak, Tina.. Vi slutter lige af med et billede af dig fra dengang vi holdt mandagsfest og du fik champagne i hovedet!

Tina og champagne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply