Samtaler fra Herrens Mark

#6 Hvorfor faste?

Lige nu er vi i kirkeårets fastetid. 40 dage op til påsken, og jeg synes det var oplagt at tale om faste med præst Torsten Borbye Nielsen, der har en dyb erfaring af regelmæssig faste.

“Vi kan ikke have tusinde relationer på samme tid, nå alle rejsemål i hele verden eller gå til alle de fritidsinteresser, vi kunne tænke os. Hvis vi gør det, bliver det meget overfladisk og stresset. En af udfordringerne ved den moderne tilværelse, som vi har, er at lære at skære noget fra til fordel for noget andet. Og det er noget af det, som fasten kan være en hjælp til.”

At faste kan både handle om at afstå fra mad, ord og ydre stimuli, men Torsten understreger i interviewet, at det er ligeså vigtigt f.eks. at tilføje meditation, bøn og stilhed med Gud. For faste handler ikke om at fornægte livet, tværtimod. Han opfordrer til, at vi bruger fastetiden til at spørge os selv:
“Hvad er det dybest set, jeg oplever, der bringer liv til mig? Hvilke ting former mig? Er der nogle ting i mit liv, som har fået en for stor plads? Ikke fordi de i sig selv er dårlige, mad, indtryk, arbejde, men som jeg i virkeligheden har brug for bevidst at nedtone til fordel for noget, som bringer mere liv. “

I samtalen kommer vi også ind på:

  • Hvad er kristen faste?
  • Hvorfor faster man?
  • Hvordan kan man faste?
  • Hvad er fordelene ved at faste?

Kan du lide at lytte med? Du har nu mulighed for at støtte mit arbejde med et engangsbeløb (tak til jer der allerede har gjort det, det betyder meget!)

Musik: Calmant Kevin MacLeod (incompetech.com)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply