Samtaler fra Herrens Mark

#7 Thomas Frovin: Hvem er du, Gud?

Når du hører ordet “Gud”, hvad tænker du så? Er Gud en alvorlig ældre herre med langt skæg, der kigger ned på os? En flygtig energi eller en personlig ven? Er Gud kærlig, tilgivende, dømmende eller vred?

Vores billede af Gud har betydning for, den måde vi tror og tør nærme os Gud. Men hvad sker der, når vores billede af Gud krakelerer? Og vi måske stiller os selv spørgsmålet: “Kan jeg overhovedet tro på Gud?”

I denne episode taler jeg med Thomas Frovin om Gudsbilleder. Thomas er ansat i I Mesterens Lys, hvor han arbejder med kristen spiritualitet.

Vi taler om: 

  • Hvem er Gud? Og hvis han findes, hvordan kan jeg så komme til at lære ham at kende?
  • Hvordan skelner vi mellem vores Gudsbilleder – hvilke der er gode og hvilke der er falske?
  • Skal man tale til Gud på en bestemt måde?
  • Kan Gud acceptere vores tvivl?

Citater fra samtalen: 

“Man kan godt bede en bøn, hvor man siger: Jeg synes det er er mærkeligt at bede til dig, og jeg ved ikke engang, om jeg tror på dig, men nu er jeg her.”

“Det er hårdt, men kan være en  stor befrielse at komme et sted hen, hvor man siger: Det er faktisk enormt svært for mig at tro. Jeg kan ikke i kraft af mit intellekt og mit følelsesliv gribe om det her, men jeg må lidt overgive mig til det og give slip på mine forestillinger.. og så have en erfaring af, at det bærer alligevel og at Gud er der.”

“Selvom man finder ud af, at de forestillinger, man har overtaget eller er flyttet ind i, ikke længere er mine, de passer ikke til mig længere, så kan Gud jo stadig godt være der, det synes jeg man skal give ham chance for at vise, at han er. ”

“Man skal turde møde Gud selv og gå til biddet og teksten selv med sine spørgsmål, med sin skrøbelighed og tvivl, for hvis han er der, kan han godt holde til det.”

Lad os fortsætte snakken!
Hvis du har noget, du har lyst til at dele med mig, efter at have hørt denne episode, så er du velkommen til at skrive en kommentar eller til kontakt@påherrensmark.dk.  Jeg vil glæde mig til at høre fra dig!

Kan du lide at lytte med? Du har nu mulighed for at støtte mit arbejde med et engangsbeløb (tak til jer der allerede har gjort det, det betyder meget!)

Episoden er sponsoreret af Areopagos. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bente Christa Hansen 23. april 2018 at 8:51

    “De forestillinger om Gud, man er flyttet ind i” – det er en formulering, jeg kan bruge. Det giver et godt billede af mennesker, der flytter ind i ‘troens hus’ – der allerede er fuldt møbleret af andre, der også har valgt billederne på væggen. :-)

  • Leave a Reply