Samtaler fra Herrens Mark

#5 Line Bønding: “Der forstod jeg hvem Jesus var”

Hvem er Jesus?

Line Bønding fortæller ærligt om sin åndelige rejse, fra hendes ungdom som  Sai Baba-tilhænger, fra sine ophold på ashram i Indien og beslutningen om at begynde at læse teologi, med det forbehold, at hun i hvert fald ikke skulle ende med at blive kristen. I dag er hun folkekirkepræst. Hør hende fortælle om, da det gik op for hende, hvem Jesus er.

Det er en nærværende og ærlig samtale om at søge svar og længes efter at blive set og elsket.  Vi taler om:

  • Om åndelig praksis og den åndelige rejse
  • Om menneskesyn i hinduismen og kristendommen
  • Om vigtigheden af dialog mellem mennesker fra forskellige religiøse traditioner
  • Om Lines erfaring og første oplevelse af at forstå hvem Jesus er, og hvad kristendommen handler om
  • Om at have ydmyghed og tvivl, og vigtigheden af dialog med hinanden

Citater fra samtalen:

“Der er jo tydeligt et før og efter, men også et både og. Fordi det vil altid leve i mig, det jeg har fået ind de første 10 år af mit religiøse liv”

“Det gjorde dét, at jeg forstod hvem Jesus var, og hvad det, han havde gjort, egentlig betyder, at jeg som menneske ikke skal gøre mig fortjent for Guds kærlighed. At jeg som menneske ikke skal igennem en lang udviklings-rejse (…) det er ikke det som gør forholdet til Gud, forholdet til Gud er der allerede, om jeg udvikler mig eller ej. Det er en fantastisk erkendelse, og det gik op for mig der hvorfor, at jeg havde følt, at jeg stødte hovedet mod en mur…. jeg kan ikke gøre det selv, og jeg skal ikke gøre det selv.”

Kan du lide at lytte med? Du har nu mulighed for at støtte mit arbejde med et engangsbeløb (tak til jer der allerede har gjort det, det betyder meget og muliggør, at jeg har tid og ressourcer til at fortsætte!)

Episoden er sponsoreret af Areopagos. Indledningsvist nævner jeg I Mesterens Lys, som du også kan læse mere om på Areopagos’ side.

Kan du lide at lytte med? Du har nu mulighed for at støtte mit arbejde med et engangsbeløb (tak til jer der allerede har gjort det, det betyder meget!)

Musik: Calmant Kevin MacLeod (incompetech.com)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply