Bæredygtig livsstil

Blomster der glæder og gavner

Jeg elsker blomster i alskens dufte, farver og former.

Desværre er mange af de blomster, man kan købe, ikke spor bæredygtige. Det er ikke ualmindeligt, at man kan finde roser produceret i og fløjet hele vejen fra Afrika eller Sydamerika. Derudover bruges der højst sandsynligt pesticider i dyrkningen, hvilket selvfølgelig både er dårligt for de mennesker, der arbejder med dem og for miljøet.

Med den viden blegner blomsterne så at sige. De bedste råd til at vælge bæredygtige blomster er at vælge danske, usprøjtede eller økologiske blomster. Derudover kan man finde blomster i naturen (selvfølgelig ikke de truede arter ) eller dyrke dem selv.

For noget tid siden var jeg til en blomster-workshop hos Vilde Violer, der som de eneste i Danmark dyrker certificerede økologiske blomster. I min praktik hos Grøn Kirke lavede de en guide til os om, hvordan man bliver selvforsynende med blomster. Den guide kan du finde her. Jeg glæder mig til en dag at anlægge en såkaldt “skærehave” med et væld af blomster. Jeg er især vild med dahlia, som også var rigt repræsenteret i den buket, jeg selv bandt på workshoppen.

2016-10-29

Økologiske blomster

I min praktik besøgte jeg også Tanja Aertebjerg fra  “Grønne Hjerte – den bæredygtige blomsterbutik”. Hun viser her, hvordan man kan lave en smuk buket efter spiral-teknikken, som også var det jeg øvede mig på ved blomsterworkshoppen hos Vilde Violer.

Thumps up til både Vilde Violer og Grønne Hjerter, der har gjort det til deres passion at dyrke bæredygtige blomster til glæde for os andre og for miljøet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply