Alt mellem himmel og mark

Fødselsdag & dessert grand prix

Hele weekenden stod på forberedelser til min fødselsdagsfejring i går (jeg har fødselsdag i dag dog!..)
Jeg elsker at planlægge fester, især menuen. Da jeg ikke synes, at jeg er en haj til at lave desserter, så jeg mig nødsaget til at afprøve nogle forskellige og holde “dessert grand prix” lørdag morgen med stemmesedler og afgørelse.

De 3 nominerede var:

Citron pannacotta med hindbær
{Tryk for opskrift: Citron pannacotta med hindbær}

IMG_0987
{Kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbær }

IMG_0961
IMG_1024

{Klassisk pannacota med hindbærcoulis }

De var alle lækre, men der kan jo kun være en vinder, så vi måtte i gang med at spise, så dommen kunne fældes!

Kærnemælksranden med hyldeblomst og hindbær på toppen var syrlig og frisk, men vi synes begge at den manglede smag af hyldeblomst, og konsistensen var heller ikke helt så blød og cremet, som vi gerne ville have, så den havnede på 3 pladsen.

Den klassiske panna cotta havde en skøn smag af fuldfed fløde og vanilje.. mmm.  Jeg tror dog desværre, at det gik op for mig igen, at husblas er lidt af en videnskab, og konsistensen endte med at minde lidt for meget om tyggegummi, hvilket jeg tror skyldes, at vi halverede opskriften. Og måske kan man ikke bare halvere husblas og få det samme resultat som den oprindelige opskrift? Oplys mig endelig hvis du har gennemskuet husblas og al dens mystik! Men smagen var altså tip top, og jeg vil helt sikkert forsøge mig igen! Det blev til en 2. plads!

Og vinderen blev så altså den smukke citron panna cotta med hindbær på toppen. Konsistensen var tip top cremet og blød, og smagen var frisk  af citron efterfulgt af dejlig fløde og vanilje.

IMG_0904
{Vinderen: Citron panna cotta med hindbær }

IMG_1015
Panna cotta hindbær
IMG_0940
IMG_0989

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply