Alt mellem himmel og mark

Levende og træt.

I dag skal jeg sidde i min sofa og hvile mig. De sidste 3 dage har jeg været på gaden i nogle timer.
“Hvornår føler du dig mest levende?” spørger Helene Lindberg mig i podcasten ‘Ærlig proces’. Jeg svarer hende:

“Jeg føler mig mest levende, når jeg bruger mig selv. Når jeg kan mærke, at jeg påvirker en samtale eller situation, at jeg får skabt et nærvær eller jeg er i en samtale, hvor jeg kan mærke, at der er noget på spil.. ‘gad vide, hvad det er?’ Jeg vil gerne vide mere om det og får åbnet den dør, og få spurgt ind til det, og jeg kan mærke, at det vækker noget i det menneske, jeg taler med.”

Jeg kan mærke, at jeg lever, når jeg får lov at sætte aftryk og være skabende. Både gennem det at skrive og ikke mindst i relationer, hvor jeg opdager, at jeg med med min tilstedeværelse kan frembringe et smil i et ansigt, kan sige ord, der får skuldre til at falde ned eller skabe rum for tillid. Det er der jeg føler mig mest levende. Hvornår føler du dig allermest levende?

Det er også når jeg bruger mig selv, at jeg bruger meget energi. I går var jeg flad, da jeg kom hjem, efter at have brugt mig selv til at støtte en person, der stod i en svær og ubehagelig situation. Min krop og mine sanser var på arbejde. Jeg følte selv smerten og uroen og det krævede, at jeg fandt både nærvær og styrke frem. Det er livgivende og samtidig krævende at være ved siden af et menneske, der næsten ikke kan være i sig selv. Da forsøger jeg i min kropsholdning og med min stemme at signalere: “Jeg er her. Du er helt okay”.

Da jeg kom hjem i går var jeg træt efter at have brugt mig selv. Da min mand vækkede mig i morges, sagde jeg flere gange: “Væk mig om en halv time.”

Derfor sidder jeg i min sofa i dag. Lader op. Skriver. Taler i telefon. Skriver lidt mere. Spiser noget dejlig nærende frokost. Lytter til sangen “Cornestone”, hvor teksten lyder: “Weak made strong in the Savior’s love. Through the storm. He is Lord, Lord of all.”

Jeg føler mig levende. Og træt.

Du kan lytte til min samtale med Helene i podcasten ‘Ærlig proces’ herunder eller i din podcast-app: https://podcasts.apple.com/…/18-kamilla…/id1614419030…

Eller til episoden, hvor Helene reflekterer over vores samtale:

“Efter samtalen med Kamilla Jakobsen sidder Birgitte og Helene ved stranden og reflekterer over at finde sin plads, at der plads til os alle og lidt om fugle.”

https://podcasts.apple.com/…/19…/id1614419030…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply