Mad & drikke

Inspiration fra økohallen

image

D. 8. marts besøgte jeg Foodexpo i Herning, der er Nordens største fødevaremesse. Jeg havde vundet biletter til en økologisk 3 retters frokost igennem en økologisk landsforening. Konceptet var, at vi ikke på forhånd vidste om frokosten blev hos en miniture udgave af en patientstue på Randers regionshospital eller michelenrestauranten Substans.  Begge steder har det økologiske sølvmærke i økologi, dvs. 60-90 % økologi. Min mor og jeg kom til at spise frokost hos Substans. Maden var lækker.. men vi gik desværre nærmest sultne derfra. Michelin-stjerne eller ej, når jeg spiser ude, forventer jeg at blive mæt ;)

I dag deler jeg lidt af det, jeg fandt særligt interessant i økohallen, (der var også mange andre haller med fødevarer, køkkenudstyr osv.)

Urter fra Skarregaard
Skarregaard dyrker økologiske urter og blomster. Urterne dyrkes i højbede med sand, de er håndplukkede og hånd-sorterede. De bliver tørret i små tørremaskiner, hvorved farve, smag og aroma bevares.
Vi smagte urtete, der udover at smagte dejligt også syner rigtig smukt og dekorativt. Urterne kan købes på Skarregaards webshop. 
Urte te

urter

urter Skarregaard

IMG_6423

Økologisk grød fra Woodland wonders
misty forest

Woodland wonders laver økologisk babygrød. Se lige, hvor fin emballagen er. Jeg var helt solgt, da jeg så dem og fik geldigvis lov at få en pakke med hjem til mine niecer. Jeg lavede selv en portion i morges, en fuldkornsgrød med syrligt søde brombær og milde blåbær. Det smagte sødt og godt, så nu må vi se, om niecerne når at få noget.. ;) På Woodland wonders webshop kan man købe grød med navne som “mormors køkkenhave”, “regnskovens magi” og “svampejagt”. Grøden er økologisk og uden gluten.

Økologiske krydderier fra Spice you
kylling masala spice you
Nej, jeg kunne ikke gå forbi standen, hvor der stod en kæmp skål chips og 2 slags dip. Jeg eeeelsker chips og dip, det er mit ultimative fredagsslik. Og det bedste af det hele var, at det ikke var en tarvelig dipmix fra Kims (som jeg stadig selv køber af og til, så ingen glorie her!) Men en økologisk en af slagsen. Ovenstående var en prøve på krydderi til kylling. Kan findes på spiceyou.dk 

Smagsprøve på lækkert brød med høost og kartoffel
høost

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker ost, og derfor faldt disse små brød i min smag. Min mor og jeg gik “tilfældigvis” forbi standen mange gange, så vi var nødt til at smage igen… og igen. Til sidst blev det vist opdaget, men hvad gør man ikke for et stykke brød med indbagt smeltet ost?
Vi fik en opskrift og klat surdej med hjem fra bageren – så en af de kommende dage skal jeg bage dem, og deler opskriften her. Uhmm!

Økohallen var uden tvivl det hyggeligste sted på messen og jeg fik også inspiration med hjem til gør-det-selv-projekter. Se bare her:

paller møbler krydderurter
palle møbel sofa

Ps. Sidst men ikke mindst, er jeg blevet 100 % overbevist om, at jeg i år skal ud og plukke havtorn. Vi smagte den mest vidunderlige dessert med havtorn fra denne bog. Jeg tænker stadig på den!

havtorn

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply