Mad & drikke

Opskrift på hybenrosesirup

Lige nu blomstrer hybenbuksene, og bladene fra roserne dufter og smager skønt. Jeg har været i skoven og ved stranden og plukke en masse.

IMG_4080
Her er en ret enkel opskrift på hybenrosesirup, som fx kan bruges på yougurt, til pandekager, is, frugtsalat eller…?

Jeg brugte:

200 g sukker (jeg brugte ca. halvt af hvidt sukker og halvt af muscovadosukker, da jeg løb tør for hvid sukker)
2 spsk. æblecidereddike
3 dl vand
10-15 stk rosenhoveder

Fremgangsmåde:
1. Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Når sukkerlagen koger, tilsættes de plukkede rosenblade, og gryden tages af varmen.

2. Hæld sirup på et rent patentglas, og lad den trække i 12 timer inden brug.

hybenrosesirup
Du kan sigte rosenbladene fra, men jeg lod den stå, da jeg synes de ser smukke ud. Kan holde sig 3-4 måneder i køleskabet. Min sirup blev lidt tynd, men hvis den koger videre efter rosenbladene er taget op burde den blive lidt tykkere, siger den kloge Claus Meyer. 

Kan du komme i nærheden af nogle kirsebær, så smager det også vidunderligt skønt at blande kirsebær i siruppen og lade det trække. Perfekt til en kugle is (eller flere) mmm..

IMG_4272

Is med hybenroser

Den der flødeis er bare så god og nem, så den får du også snart opskriften på. Tina siger, at vi ikke kan spise flødeis hver dag, så hvis du bliver trængende af mit lokkende billede, så prøv Tinas sunde banansis med peanutbutter ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply