Mad & drikke

Ost ost ost.. jeg må have ost!

Her sidder jeg så og spiser morbær i et desperat forsøg på at stoppe mine ostecravings. Åh, hvor kunne jeg godt sætte tænderne i en manchego lige nu.

Jeg elsker ost. Det gør mig lykkelig! Ikke mindre. Når jeg spiser et lækkert stykke kan jeg kort sekunder efter mærke en lykkefølelse brede sig i kroppen.

Jeg har sidenhen opdaget, at der åbenbart er noget om snakken:”Det er rigtigt, at modnede oste indeholder proteiner, der bliver nedbrudt gennem vores fordøjelse, så de trænger ind i hjernen og minder om de stoffer, der udløses, når vi er forelskede, siger ernæringsekspert Per Brændgaard..” læs videre.

Jeg prøver at holde mit osteindtag nogenlunde fornuftigt, ikke mindst pga økonomien, men når jeg giver los, spiser jeg gerne vesterhavsost, blå kornblomst, manchego, gruyere, comté, høost, æblerøget cheddar, beercheese… eller
brillat savarin (trøffelost), fyrmesterost, ravost, havarti, gorgonzola, port salut, primadonna.. (jeg har lige spyttet en muggen morbær ud…)

Og så er der ostefondue ikke at forglemme: smeltet ost med hvidvin og hvidløg! Denne her opskrift af Bdr. Price har jeg afprøvet et par gange, og den er bare lækker!

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg skriver det her indlæg.. måske for at finde ligesindede, måske for at skrive mig ud af min oste-længsel, måske for at konkludere, at jeg skal købe en ost lige om lidt, inden netto lukker.

ost{ Fra i sommer. Nybagt brød. Smør. Manchego. Syrlige æbler. Timan. Værd at mindes! }
wpid-wp-1420035194325.jpeg{ Venner og ostefest med alle mine yndlings (altså yndlingoste). Ost og hvidvin.  }

Ost{ Weekendens ost: Manchego med æblekvæde, timian og saltede mandler }

Elsker du ost?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/ 12. marts 2015 at 20:13

  Åh ost er godt. Hos os er ost og rødvin et helt legalt aftensmåltid flere gange om året (og så er der jo alle resterne flere dage efter).
  Men i øvrigt er jeg ret vild med Ostesangen, fordi den i den grad giver gode minder om gymnasietiden hvor vi lavede musical :-)

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 12. marts 2015 at 20:24

   Message

   • Reply Michael Hanmann 3. februar 2016 at 8:34

    Jeg har det akkurat lige som dig Kamilla.
    Jeg kan også blive helt høj af ost. Alle de sanser der kommer i spil ved udsigten til god ost.
    Jeg spiser store mængder ost, og det indgår helt klart i min hverdags kost.
    God dag.
    Hilsen Michael

    • Reply Kamilla Maria Jakobsen 5. februar 2016 at 20:02

     mmm ja.. jeg tror jeg skal have lidt pestoost og et glad hvidvin i aften :) God weekend!

  Leave a Reply