DIY

Inspiration til en enkel havefest

Engang i mellem skal der en fest til, hvilket for mig er en kærkommen anledning til at kaste mig ud i kreative projekter.
Egentlig kan jeg godt blive lidt overvældet over selv at gå til fester, især hvis der er mange mennesker, men jeg er vild med at arrangere dem, ligefra madlavning til oppyntning!  Du kan også læse om kreative ideer til mit bryllup. 

Da vi flyttede fra København, mente vi, at det var på sin plads med en afskedsfest – en havefest i gården for ca. 30 mennesker. Med to veninders hjælp blev det en fest, der kunne overskues midt i flytningen (gaverne vi fik af folk blev puttet direkte i en flyttekasse og kørt med flyttebilen dagen efter ;))

Stilen var “lidt, men godt, hyggeligt og uformelt”.  Vi havde inviteret til kl. 18, men bedt folk om at have spist hjemmefra, da vi ikke havde overskud til en helt masse madlavning. Vi serverede i stedet chokoladekage, ost, kiks, frugt, chips & dip. Gæsterne blev også bedt om at medbringe tæpper.

Den ultralækre chokoladekage blev skåret i mundrette bider med friske  hindbær og blåbær som pynt og lidt flormelis drysset på toppen. Den skal klart være min standard gæste-chokoladekage fremover, for gæsterne var ellevilde med den! Den er nærmest karamelagtig i konsistensen og en rigtig chokoladebombe, mums! Du finder opskriften her.  Når den er så intens i smagen gør det heller ikke noget, at den bliver skåret i små bidder.

Blød chokoladekage

Derudover var der masser af frisk frugt (der kunne opveje mængden af ostepops.. ;) )

Frugtfad fest

IMG_2981
Mine nye drinksdispensere  på 8 og 5 liter kom i brug. Den ene blev fyldt med vand og den anden med en herlig blanding af hyldeblomst, hvidvin, danskvand, citronskiver og jordbær. Derudover var der rødvin, hvidvin og cider. Drinks dispenserne er fundet på tilbud hos Imerco. 

Drinks dispenser hyldeblomst drink

Drinks dispenser hyldeblomst

Og så var der ostefad med blå ost, brie og gedeost, smøreost og cheddar i tern (købt skåret i tern).. mmm, kunne godt klemme en kiks med ost ned lige nu!

Ost Ostefad

Engangsservice gør det let at holde fest, men hvis du ligesom mig gerne vil have et bæredygtigt alternativt til plastik, så kan jeg anbefale dig fade lavet af bambusblade som vi købte her og engangsservice i genbrugspapir (fundet i føtex). Fadende kan faktisk bruges flere gange.

Og se lige hvem der også var til festen, min skønne medblogger Tina (bag hende hænger en guirlande, der gik fuldstændigt i kludder, men som fik lov at hænge og pynte alligevel..)

Tina

Et altid festligt indslag er også ta-på-overskæg-og-læber (de var fra en tivolifest jeg var med til at arrangere i kirken)
Sådan nogle kan du fx downloade her.

IMG_2987

Havefester
Med ønsket om endnu flere fester.

Kamilla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply