Skaberværk

Begyndelsen på livet på landet

Vi har lige kommet hjem fra vores bærtur. Vi har plukket en masse solbær og stikkelsbær og glæder os til at eksperimentere med hjemmelavet is, marmelade og kompot.

Imens vi stod med hovederne i hver vores bærbusk udbrød David, det her er da “living the dream”, og jeg kunne kun give ham ret. Vores drøm har fået vinger. D. 1. juli flyttede vi til det sydlige Djursland i et hyggeligt hus i landsbyen Rostved.  Jeg skal gå på Kalø Økologiske landbrugsskole og jeg glæder mig! Min længsel efter naturen og at dyrke jorden med kærlighed, har jeg tidligere skrevet om her.

De sidste par uger har stået på udpakning af flyttekasser og på at stornyde landlivet. Jeg løb lige billederne igennem på mit kamera, og det gik op for mig, at der virkelig har været mange skønne stunder allerede.

Vi har plukket hyld og lavet lækker hyldeblomssaft (opskriften skal på bloggen snart, for vi har selv komponeret den ud fra alskens opskrifter, og den blev sååå god!)

IMG_3192

Udenfor vores dør står der en helt masse lækker timian, som vi har nydt godt af. Timian er uden tvivl min yndlings krydderurt.
Og så har vi smæsket os i lokale øko jordbær.

Æg med timian

Vi har gåetdejlige ture i naturen lige udenfor døren. Nahla elsker at observere det hele og boltre sig i haven. Hun har dog også smagt på et el-hegn og er blevet voldsomt forskrækket af en fasan, der kom baskene ud fra buskadset, så landlivet har krævet lidt tilvænning for hende.

David og Nahla på gåtur

Her ser hun dog noget så lyksalig ud. 
IMG_3181

natur

Naboerne er utroligt gavmilde og har givet os lov til at gå ombord i deres moreller, stikkelsbær og solbær. De har også hjulpet os med at lave hegn og givet os hjemmerøget makrel!

MorellerStikkelsbær og solbær
Er det så idyllisk, som det ser ud?

Ja, på mange måder, i hvert fald for sådan en som mig. Jeg har ikke savnet byens puls, støj og menneskemængder et eneste sekund. Jeg har faktisk en følelse af, at jeg har meget mere energi og overskud her, fordi trafikken og larmen ikke dagligt er en stressfaktor for mig. Og jeg nyder roen, naturen og udelivet her.

Begyndelsen på landlivet er indtil videre begyndelsen på en drøm, der endelig folder sig ud og har fået vinger.  Og vi har mange flere drømme. Jeg vil gerne lære at bruge en le, lære at dyrke en køkkenhave, holde høns, lege fårehyrde og meget meget mere..

Nu skal jeg nippe stikkelsbær og koge kompot.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tina Vestergaard 25. juli 2015 at 22:07

  Hvor er det skønt for jer, Kamilla. Landet og roen er bare skøn. Dejlig hund i fået jer :) mange kærlige hilsner, Tina

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 3. august 2015 at 9:01

   Tak kære Tina.
   Her er virkelig skønt, og hunden er sød. Det er så godt! Kig forbi, hvis du er på de kanter (kun 25 min fra Århus!)
   Kærligst,
   Kamilla

  Leave a Reply