Skaberværk

Skaberværksmad der gør glad!

granatæble salat

Jeg håber, at det vil skinne igennem, at dette indlæg er skrevet med armene oppe over hovedet (altså bortset fra, at jeg så ville have svært ved at skrive det her indlæg, men I forstår..) Jeg bruger ikke så ofte udråbstegn i massevis, men det er næsten umuligt, når jeg taler om et af mine yndlingsemner: Skaberværksmad!

For en månedstid siden besluttede David og jeg at bytte lidt for mange økologiske frysepizzaer, chokolade, brød, ost og kage ud med flere grøntsager. Jeg lånte en stak sundhedsbøger, som jeg trawlede igennem i jagten på ny inspiration og en “kur”, der kunne få lidt skik på vanerne igen.

Jeg faldt over bogen “Lykkelig krop på 28 dage”, og selvom den ligesom mange andre sundhedsbøger, har en lidt for catchy titel til min smag, gør det slet ikke noget, for Louises bog er virkelig motiverende, smuk og med de lækreste opskrifter.

Bogen er bygget op over 28 dage, med opkrifter til alle dagens måltider, morgenmad, frokost, mellemmåltid, aftensmad. Derudover er der tips til kropsøvelser, scrubs, lækre drikke og desserter.

Vi har ikke fulgt bogen 100 % slavisk, men i det store hele har vi fulgt opskrifterne, og nu plukker vi hist og her som vi har lyst. I starten var det en smule uoverskueligt at købe ind og komme ind i de nye rutiner, men nu er vi hooked. Maden er så lækker og det er ret hurtigt blevet en livsstil, hvor ovennævnte brød, kager, ost, fastfood igen er blevet degraderet til fredagsslik og weekendhygge, fremfor daglig kost, og det bedste af det hele: Det har ikke føltes som afsavn, det har derimod været en fornøjelse med den lækre mad, og en kærkommen mulighed for igen at føle sig sundere og få mere overskud.

grape, appelsin og citron

appelsin guerkemeje citron

Og de sidste uger har også givet mig en endnu større passion, beundring, taknemmelighed og nysgerrighed på Skaberværket!

Louise skriver med entusiasme og begejstring for råvarerne og deres vilde egenskaber, og det er en glæde, der smitter! Fx.:

“Det her er verdens dejligste morgenmad. Den holder dit blodsukker stabilt længe, og du føler dig mæt i lang tid.”

“Salaten er simpelthen for vild, den er så vital, sprød og fyldt med kærlighed. Den er grøn og den vil frem i verden (..) Alle krydderurterne har hver ders fine egenskaber, men fælles for dem alle er, at de indeholder antioxidanter og virksomme stoffer til fordøjelsen og immunforsvaret.. Jeg kunne blive ved med at ansprise, men lad os og bare komme i gang, for salaten smager, så fuglene synger. Glæd dig”

Lykkelig krop på 28 dage

Det er virkelig gået op for mig, hvor vildt det er, at Skaberværket indeholder den overdådige rigdom af urter, ukrudt, grøntsager, frugter, bær som hver især har sin egenskab: vitaminer, mineraler, fibre, der gør noget i kroppen, når vi spiser det.

Hver grøntsag indeholder et budskab, et kærlighedsbudskab fra Skaberen. Mad er kærlighed (det også er titlen på en bog udgivet af Bjärka-säby slottet) og det er virkelig sandt!

Glæden, maden og fællesskabet omkring måltidet har også en central plads i bibelen, og Kong David skriver i en af sine salmer om Gud: “Du dækker bord for mig”, og sådan har jeg det! Gud giver os gaverne, og vi kan skabe, lave nye sammensætninger, kombinere farver, dufte og smage og glæde os selv og hinanden.

Wauw!

kylling med radiser, løg og timian
krydderurter
havesyre purløg rucola

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply