Alt mellem himmel og mark

Købestops-snack & tal

Dette er hvad jeg har navngivet: en købestops-snack! Jeg er nemlig ude i et købestops-eksperiment. Og derfor blev en tør tortilla ristet da jeg lyst til en eftermiddagssnack!

Hvis det er et område, hvor jeg er pænt træt af mine dårlige vaner, så gælder det at bruge liiidt for mange penge liiidt for ofte. Vi har længe haft et ønske om at spare op, men det er ikke blevet til det store. Både til udbetalingen til et hus engang, men også bare for at have en sikkerhed. Derudover går jeg og funderer over om jeg skal søge ind på en uddannelse med egenbetaling.

Nu leger vi med tanken om at sætte et ambitiøst mål om, at nå derhen, hvor vi lever udelukkende af en løn 4 mdr om året: januar, april, august, november. Og dermed kunne sætte resten til side i en opsparing. På den måde er vi ikke tvunget til at have følelsen af at skulle spare helt vildt hver måned.. for det er så umotiverende for os og ender med, at vi alligevel får lidt ondt af os selv og overbeviser os selv om, at vi godt lige kan købe en “god middag fordi vi fortjener det”..
Tanken om dette eksperiment giver en anden energi og lyst, og her i april, hvor den første måned løber af stablen, starter vi ud med købestop indtil fryseren og køkkenskabene er tømt. Af en eller anden grund giver det mig endnu mere lyst til at tænke kreativt, når vi skal tage udgangspunkt i det vi har.

April bliver en måned, hvor vi nok kommer til at spise en del vegetarisk og gå på tilbudsjagt.

Vi er også ved at kigge vores abonnementer og forsikringer igennem og indhente nye tilbud. Jeg kan f.eks. spare 2500kr årligt ved at skifte a-kasse.

Derudover har jeg sat et par ting til salgt, og solgt Davids julegave fra firmaet (med hans tilladelse), nogle fine Georg Jensen damask håndklæder, som ikke rigtigt faldt i vores smag.

Og så fandt vi netop ud af, at der sørme er en god ting ved, at David fylder 30 til september, da falder vores bilforsikring nemlig til under halvdelen!

og og og.. for at det ikke skal være løgn så har vi endelig sat i værk at vores to respektive kontoer blev til én og få mere overblik og nemhed! Når vi alligevel har fællesøkonomi giver det jo god mening.. det tog bare lige 9 år at få gjort noget ved.

I slutningen af april vil jeg gøre staus over, hvor vores eksperimenter har ført os hen. Forhåbentlig til nye vaner!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply