Læseklub

Læseklub i august: Det sker når du hviler

Jeg er tilbage fra ferie. Og næsten tilbage til den tilstand jeg trives bedst med, og som jeg synes jeg var  kommet helt ud af i foråret og begyndelsen af sommeren. Der hvor travlheden binder en på hænder og fødder og tankerne hele tiden kredser om det næste, der skal ske. Hvor jeg smider hvilen over bord og ender med at sidde ilbage med udmattelsen. Jeg følte mig meget udmattet, da jeg gik på ferie.

August måneds bog i læseklubben handler om hvile. Det sker når du hviler er skrevet af Tomas Sjödin. Så tilbage fra ferien tænker jeg, at det er godt sted at begynde hverdagen igen. Med hvilen. For den er fundamentet – men hvorfor er det så nemt at glemme?

 Karla insisterede på at være med på billedet. Hun er mit forbillede i at hvile sig! 

Fra bogens bagside: 

Nogle drømmer om flere timer i døgnet eller håber på uventede huller i kalenderen. Andre kæmper med et overfyldt liv og følelsen af aldrig at kunne slappe af.
Mange længes efter hvile.

Men hvad er hvile egentlig? – er det andet og mere end ikke at arbejde? Hvordan kan vi kombinere vores behov for hvile med vores ansvar og forpligtelser? Hvad gør vi med følelsen af ikke rigtig at slå til? Hvordan håndterer vi hvilens hovedfjender: bekymringen, leden og rastløsheden?

Tomas Sjödin tager os med ind i hvilens verden og udforsker den urgamle rytme, der er lagt ned i mennesket: arbejde og hvile – med udgangspunkt i den jødiske sabbat. Og han skriver om den livsvisdom, det kan være så svært at leve efter: at tingene ofte først lykkes, når vi holder op med at anstrenge os. Når vi giver slip. Når vi lader livet komme til os.

Det sker når du hviler er en hyldest til sofaen, til livets sunde rytme og til den hvile, der kan fyldes med venner, måltider og fest. Måske er det på tide at støve menneskets ældste og mest velprøvede ugerytme af og genopdage hviledagen?

Bogen er på tilbud i Areopagos’ webshop i august måned til 100 kr (halv pris). Jeg håber du har lyst til at læse med. Og hvis du allerede har læst den, så håber jeg, at du vil dele dine erfaringer, når jeg udgiver et indlæg i begyndelsen af september og dele min læseoplevelse. I løbet af næste uge deler jeg mine tanker om juli måneds bog “Du er min Ø i havet”. 

Hilsner fra sofaen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tina 1. august 2018 at 15:51

  Uh, den tror jeg gerne, jeg vil være med på. Min svigermor har bogen, og jeg har længe luret på den :)

  • Reply Kamilla 3. august 2018 at 13:37

   Dejligt du vil læse med :)

 • Reply Povl Brendes 2. august 2018 at 8:20

  Tomas Sjödin skriver så godt. Jeg er på. :-)

 • Reply Nanna 26. august 2018 at 18:15

  Hej Kamilla. Jeg vil så gerne læse den, men jeg kan kun lytte til lydbøger. Ved du om den kan findes som lydbog? Kærligst fra Nanna

 • Leave a Reply