Læseklub

Ny læseklub og månedens bog i juni

Jeg har længe tænkt, at jeg gerne vil i gang med at læse flere bøger.  Jeg har derfor i noget tid tænkt på at starte en læseklub her på bloggen, fordi det vil være motiverende for mig og give anledning til at dele læseoplevelser!

Fornylig har Areopagos, en kirkelig organisation, hvor jeg tidligere har været ansat og fortsat er freelancer, netop lanceret “Månedens Bog”. Hver måned har de tilbud på en af bøgerne fra deres online butik, og da jeg så listen over de kommende tilbuds-bøger, slog det mig, at de ville være helt oplagt til min læseklub-ide!

Det er nemlig bøger, der både inspirerer, udfordrer og gør klogere. Bøger til både krop, sind og hjerte, der udvider den indre og ydre horisont. Om livstemaer som tro, glæde, håb, sanselighed, filosofi, kærlighed og om at finde ro.

Læseklubben kommer til at foregå på den måde: 

I begyndelsen af hver måned offentliggør jeg den kommende bog og linker til Areopagos webshop, hvor bogen kan købes på tilbud. Nogle af bøgerne er også muligt at finde på biblioteket, men desværre ikke dem alle.

Ved månedens slutning eller i begyndelsen af den næstkommende måned vil jeg dele mine tanker, refleksioner og erfaringer og invitere til en fælles drøftelse i kommentarfeltet. Jeg laver et “oplæg” til en fælles refleksion, der fx kan handle om: Hvad fik du ud af læse med? Er du blevet udfordret, provokeret, opmuntret? Er der noget du kan bruge i din hverdag og liv fremover? Hvad var mest overraskende? Hvordan var selve sproget, rytmen og strukturen? Ville du anbefale den til andre? osv.

Denne måneds bog har stået på min hylde i et par år, men jeg har faktisk aldrig fået den læst. Nu er der en god anledning. Månedens bog er “At finde et helligt rum” og er skrevet af munken Christopher Jamison.  Bogen kan købes her for 75 kr. i hele juni.

På bogens bagside står: 

“Har 1500 år gammel klostervisdom og -tradition noget at tilbyde moderne mennesker i et ofte alt for hektisk liv?

Det er det spørgsmål, abbed Christopher Jamison tager op i denne både inspirerende og praktiske bog. I en gennemgang af Benedikts klostervisdom viser han, hvordan disse leveregler også kan bruges af mennesker uden for klostret. Han skriver særligt til dem, der ikke er sikre på, hvad de tror på, men søger efter en tilstand af fred i en travl og ofte forvirrende, moderne verden.

Bogens udgangspunkt er BBC-serien “Fyrre dage i kloster”, som også har været vist på dansk tv. Fem moderne, engelske mænd levede efter munkenes dagsrytme i klostret Worth Abbey. Tv-kameraer fulgte dem, mens de måske for første gang i deres liv fik tid og ro til at stille spørgsmål ved deres egne værdier og prioriteter og få en dybere indsigt i sig selv. Tre millioner englændere fulgte med i eksperimentet og blev vidner til, at visdommen fra klostret i høj grad har relevans for almindelige mennesker daglige liv.

Abbed Christopher Jamison var – sammen med andre af klostrets 22 munke – underviser og vejleder for de fem mænd, og han har gennem årene været vejleder for mange andre, der er søgt til klostret. I “At finde et helligt rum” deler han ud af sin erfaring med at hjælpe mennesker til at omsætte klostervisdommen i deres hverdagsliv.”

Jeg håber du vil læse med og vi skal dele tanker i begyndelsen af juli.
God læselyst,
Kamilla

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Anne Thompson 1. juni 2018 at 22:52

  Fantastisk idé Kamilla! Hvor har du travlt for tiden :-) <3

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 7. juni 2018 at 16:09

   Tak Anne! Ja, og som den kloge munk udfordrer… travlheden er noget vi ofte selv har valgt eller tillader. Jeg tror lige jeg skal geare liiiidt ned…. synes det går rigeligt hurtigt.

 • Reply Kitty van Schayk 2. juni 2018 at 7:38

  God idé! Jeg er med.
  Guds fred,
  Kitty

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 7. juni 2018 at 16:07

   Kære Kitty!
   Dejligt at du er med – glæder mig til at høre, hvad du synes om bogen :)
   God læselyst!

 • Reply Mia Christina Broe Jakobsen 4. juni 2018 at 16:56

  Jeg har lige købt bogen hjem gennem linket. Glæder mig til at læse med dig, Kamilla❤️

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 7. juni 2018 at 16:07

   Kære Mia, jaah.. hvor dejligt. Jeg glæder mig til at læse den med dig <3
   Knus

 • Reply Susan Jakobsen 4. juni 2018 at 23:34

  Hej Kamilla
  Rigtig god ide😊Jeg vil gerne være med “på sigt”, men tvivler på om jeg når det i denne måned.
  Bedste hilsener
  Susan Jakobsen

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 7. juni 2018 at 16:06

   Kære Susan. Jeg er glad for, at du synes om ideen. Hvis du ikke når det i denne omgang (tror det bliver i begyndelsen af juli vi deler tanker om bogen), så kommer der i hvert fald mange andre spændende bøger.
   Kærligst Kamilla

 • Reply Arabella Neuhaus 6. juni 2018 at 19:50

  God bog. Jeg vil gerne være med.

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 7. juni 2018 at 16:06

   Kære Arabella
   Det glæder mig! Så tales vi ved om bogen!
   Kærligst
   Kamilla

 • Reply Claus Olsen Søndergaard 11. juni 2018 at 13:38

  Det lyder som en rigtig god og spændende idé.
  Den er jeg med på

  Alt godt til dig
  Claus

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 15. juni 2018 at 15:41

   Kære Claus, hvor dejligt du læser med!

 • Reply Anne 19. juni 2018 at 11:32

  Jeg har lige opdaget din blog og vil begynde at følge den.

  Blev glad da jeg så dit indlæg om denne bog, som er fantastisk og godt skrevet bog.
  Jeg har læst den flere gange og kan varmt anbefale den.

  Mange hilsner til alle læsere :-)
  Anne

  PS Christopher Jamison har også skrevet ‘At finde lykkens vej’ som også er meget
  læseværdig.

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 19. juni 2018 at 20:38

   Kære Anne. Tak for dine ord <3
   Jeg er halvvejs nu og synes også den er rigtig inspirerende! Måske har du lyst til at være med i snakken når vi deler tanker i begyndelsen af juli? Det kunne være interessant at høre, hvad du har fået med dig.
   Kærligst
   Kamilla

 • Reply Povl Brendes 2. juli 2018 at 15:47

  Hej Kamilla.
  Er det meningen vi skal dele bogen her, eller er der et andet sted?
  Hilsen Povl

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 2. juli 2018 at 15:49

   Kære Povl
   Jeg skriver et indlæg på bloggen i løbet af ugen, hvor jeg inviterer til, at vi kan dele vores læseoplevelse.
   Glæder mig til at høre, hvad du har fået ud af læse med!!
   Kærligst
   Kamilla

  Leave a Reply