Bæredygtig livsstil

Den miljøvenlige søgemaskine – Plant træer når du søger på nettet

Mie Grønne-Grann er i praktik her på marken, og det er jeg vildt glad for. Mie har stor erfaring med og brænder for at træffe bæredygtige valg – og hun ved, at det ikke altid er let. Det er et af de emner som hun kommer til at skrive om her på bloggen. I dag deler hun et tip til at skifte til en søgemaskine der planter træer.. Sig velkomment til Mie! 

Er du en af dem, der har lyst til at gøre mere for miljøet, men lige nu ikke kan overskue de helt store livsstilsændringer?

Har du ligesom mig, i miljøets navn, kastet dig ud i at ændre din livsstil over natten og gået full on vegan, på stofbleer til din baby, zero waste eller bilfri , blot for at opdage, at du ikke kan undvære ost, at du ikke har tid til at vaske bleer, at du ikke kan finde mad uden emballage, og at du ikke har energi til at tage cyklen?

Undersøgelser viser, at langt de fleste af os gerne vil leve mere miljøvenligt. Men min erfaring er, at en stor del af de mere miljøvenlige valg kræver gradvis omstilling for at holde i længden.

Er du også en lidt(!) utålmodig type som mig, der gerne vil gøre en forskel NU!

Trænger du også til et miljøvenligt quick fix?

Jeg synes virkelig et koncept er genialt, når det kan give mig dét.

Hvor ville jeg gerne kunne sige, at jeg havde været med til at forvandle ørken til skov i Burkina Faso som du ser på billedet! Det var jeg ikke, men nu kan jeg sige at jeg er med til at gøre det samme andre steder i verden.

Du kan også nemt arbejde med på denne fantastiske udvikling allerede i dag! Vil du vide hvordan? Så vil jeg gerne dele Ecosia med dig.

Hvad er Ecosia?
En søgemaskine der gør en forskel

Ecosia er en søgemaskine, der planter træer. Det betyder, at Ecosia bruger deres indtjening til at plante træer i verden, der hvor der er mest brug for det.

Træer skaber liv ved at bringe vand, planter og dyr tilbage til ørkenramte områder. Træerne har både en positiv effekt på klimaet, ved hjælp af deres evne til at optage CO2, og en positiv effekt på lokalsamfundene fordi et mere frodigt land giver arbejde, mad, sundhed og trivsel.

Se hvordan Ecosia har forvandlet livet for Almaz og hendes lokalsamfund i Etiopien.

En miljøvenlig løsning der er nem at skifte til

Jeg synes det er ultranemt, fordi man som internetbruger kan gøre en forskel ved at søge som man plejer. Det er gratis og fungerer fuldstændig som andre søgemaskiner.

Gør Ecosia til din nye søgemaskine ved at gå til www.ecosia.dk og klikke på boksen til højre, der ser således ud:

(Har du problemer med at gøre Ecosia til din søgemaskine så skriv en kommentar til os så hjælper vi dig)

En tillidsvækkende organisation

En anden grund til, at jeg vil anbefale Ecosia er at de, udover miljø og sociale forhold, også går op i tillid. Derfor offentliggør de deres regnskaber hver måned, så du selv kan se, hvordan de bruger deres penge. De skiller sig også ud fra andre søgemaskiner ved ikke at sælge dine data videre.

Ecosia har et ambitiøst mål om at plante 1 billion træer inden 2020 og har indtil videre plantet over 35 millioner træer rundt om i verden.

Vil du være med så klik her

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sofie (Sofies Sofa) 6. september 2018 at 11:11

    Hvor er det bare megafedt!! Jeg har nu downloaded app’en så håber jeg, at jeg kan få det til at fungere😊 Bruger mest min iPhone og iPad… Da det ikke er en browser (går jeg ud fra) foreslår iPhonen stadig kun Safari og Chrome, når jeg vil åbne hjemmesider og links i andre apps…

    Velkommen til Mie! Jeg har også studeret kristendom, kultur og kommunikation. Jeg gik med Kamilla på det første hold, men er lige blevet færdig her i foråret. God fornøjelse med uddannelsen og praktikken her😊 Kamilla er virkelig sød og dygtig😉

  • Leave a Reply