Alt mellem himmel og mark

Taknemmelighed og noget der spirer

Det bliver en anderledes påske i år, ingen udsigt til påskefrokoster, familiehygge eller gudstjenester, der ellers plejer at være en fast bestanddel af påsken. I morges blev jeg nok for første gang rigtigt ramt af isolations-kuller og stor ærgrelse. Men sådan er det jo, og vi er alle i samme båd. Ville bare et kort øjeblik ønske, jeg var i en båd sammen med en masse andre. Efter at have dvælet nok ved det triste, besluttede jeg mig for at lave en lille taknemmelighedsøvelse for at minde mig selv, om de ting jeg har at være taknemmelig for. Det var slet ikke svært.

Lige nu er jeg taknemmelig for:

Vand. At vi har vand igen. I et par timer i dag, havde vi ikke vand i vandhanen, og jeg var ved at blive van(d)vittig (tøhø). Jeg går ikke normalt rundt og er taknemmelig for at have rent vand i hanen, men det blev jeg opmærksom på at være.. så tak! Og tak til den håndværker der hurtigt fik løst problemet. David serverede ham en kop kaffe og det gjorde ham glad. Nu er der vand igen, og elektrikeren blev glad for kaffen.

Passion. Jeg elsker den følelse. Har den nu. En kriblende, krablende, spirende følelse af drivkraft, nysgerrighed og lyst til at udrette noget. Store og små ting. Gøre andre glade. Tale med mennesker og give af mig selv og få tifold igen.

Mit hjem. Vi drømmer om at bygge et hus en dag, men lykkeligvis kan vi ikke forestille os at bo et skønnere sted, end vi gør nu. Tæt på skoven, naturen, i et hjem med plankegulve, pastelgule fliser i køkkenet og gråmalede dørkarme. Huset er fra 1846. Her er historie, sjæl og varme. Og tilmed virkelig billigt at bo. Det gør mig så glad. Ja, her er lidt fodkoldt om vinteren, men det klares med uldne hjemmesko. Forleden dag hængte vi en ekstra lampe op i køkkenet, og har nu fået den dejligste krog derude.

Digitalt liv. Siden arto, jubii-chat, msn og sidenhen facebook har jeg altid levet en stor del af mit liv digitalt. Jeg har i årevis chattet dagligt med venner og i høj grad sat pris på de digitale muligheder. I de her tider er meget rykket ind i den digitale dagligstue, og jeg er så taknemmelig for, at det kan lade sig gøre, fx. bliver det stadig muligt for mig at deltage i gudstjenester i påsken og du er også inviteret. 

Jeg er også taknemmelig for. Solen der skinner. At opdage det store i det små, jeg tror virkeligt på, at Gud har sat sit fingeraftryk og sender en hilsen igennem alt det skønne og smukke. Jeg har lige sået frø, og jeg glæder mig til at se frøene spire. Det er vildt, hvad et lille frø kan blive til.


Jeg kunne fortsætte listen. Der er meget, jeg ikke har nævnt, mange jeg ikke har nævnt. Jeg er fyldt af taknemmelighed og mærker at mismodet er listet af.

Hvad er du taknemmelig for?

Kærligst,

Kamilla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nanna Frida 11. april 2020 at 17:18

    Tak for at få mit humør lidt op igen. Efter dit indlæg er jeg begyndt at skrive 3 ting ned hver dag som jeg har været taknemmelige for og takke gud for dagen. Tak for god inspiration 😊

  • Leave a Reply