Alt mellem himmel og mark

Når uroen er med

Forventningens glæde eller byrde?
Vi tager spontant til Ærø. I morges da jeg vågnede mærkede jeg den straks. Uroen. Den er så velkendt. I årevis fulgte den mig tæt, og var også i lange perioder nærmest konstant, en angst. Det er den heldigvis ikke længere, men når jeg skal noget vigtigt, så kommer den på besøg.
Uro og bekymringer. Om mennesker jeg holder af. Om hvordan turen vil gå. Om det bliver hyggeligt, tænk hvis vi bliver uvenner? Hvis maden er ringe, hvis pengene er spildt, allermest uroen over, om jeg kan finde ud af at være glad og have det godt, imens vi er afsted. Forventningernes byrde.

Jeg scanner mig selv og håber ikke at finde den, uroen, og så er den der med det samme. Indtil mig minder mig selv om, at den godt må være der. Og jeg taler højt om den, og vi aftaler, at turen må være 50% god og 50% træls, og vi griner, fordi vi forestiller os, at vi bliver sure og skuffede og ting går galt. Ikke som en ønsket profeti, men som en måde at sige: Det er okay, hvis det sker. Og uroen letter lidt. Når den får lov at være der, så føles den pludselig ikke så farlig.

Og jeg pakker min taske og spørger den venligt: Nå, er du klar til, at vi tager afsted?
Og jeg kan mærke, at den tøver lidt, og jeg siger: Du må altså godt være med.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sanne 28. november 2020 at 12:46

  Åh ja, det er sådan, det er!

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 30. november 2020 at 12:02

   Ja, og måske må det gerne være sådan.. det letter mig i hvert fald ikke at skulle forsøge at holde det væk.

 • Reply Karina Mandalia 28. november 2020 at 13:31

  Tak for påmindelsen <3

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 30. november 2020 at 12:01

   Tak, Karina!

 • Reply Agnethe Zimino 28. november 2020 at 14:21

  Kæreste Kamilla!
  Hvor jeg nyder at læse alt, hvad der kommer fra dig!!! Tak!
  Hvis du er på Ærø, må du besøge Bibelhaven, som Søren og Kirsten har lavet. En meditations vandring over Jesu lidelsesvandring – 7 stationer + Jesu opstandelse.
  Stort knus
  Agnethe

  • Reply Kamilla Maria Jakobsen 30. november 2020 at 12:00

   Kære Agnethe
   Tak, jeg nyder at du læser med!
   Ja, forrige sommer var vi på Ærø og der besøgte vi den fine have, sikke et trofast og fint arbejde Søren og Kirsten har lagt i det. Jeg ønsker jer en glædelig adventstid. Hils omkring dig!
   Kærligst Kamilla

  Leave a Reply