Alt mellem himmel og mark

Lad skønheden blomstre

 

Hej derude.

Så er jeg tilbage fra min sommerpause. Henover sommeren har jeg grublet lidt over, hvordan jeg vil bruge min blog fremover.

Jeg er jo officielt i gang med at skrive en bog – i praksis er det ikke blevet til meget de sidste par måneder – og jeg har fundet ud af, at jeg nok må “gemme nogle ord” til bogen i stedet for at lade alt blive udgivet her.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke vil blogge, for det vil jeg. Men måske i en lidt anden retning end tidligere. De næste måneder vil jeg lade bloggen være min legeplads for kreativitet på mange fronter.

For et par uger siden blev jeg kontaktet af en ansat hos bladet “Hendes Verden”, hun havde fundet min lille guide til at bygge et insekthotel, og spurgte om hun måtte bruge det i bladet. Jeg sagde selvfølgelig ja. Det kan ses i uge 41. Jubii!

Det kreative. Det legende. Æstetiske. Skabelsesprocesser. At skabe stemning. Finde på. At være der hvor præstationerne ligges på hylden, men det handler om at skabe – at lade kreativiteten blomstre. Den tilstand giver mig glæde og energi på en måde som, jeg har lyst til at udfolde og udtrykke meget mere.
Og jeg vil dyrke glæden. Jeg vil dyrke den skabende kraft som bor i mig.

Kan det at “skabe skønhed” være en åndelig praksis? Jeg begynder at erfarer, at det kan det.

Jeg er så ikke god til at sidde stille længe eller meditere. Tit bliver stilletid overvældende og ubehageligt, fordi tankemylderet tager over. Og det der med at man bare skal lade tankerne være der og se dem som skyer der flyver forbi, det kan jeg altså ikke.

Jeg har opdaget, at jeg har brug for at gøre noget ydre, der kan guide mit indre til ro og nærvær. At jeg ligesom når jeg får gæster sætter lys på bordet og lave te – også har brug for at skabe rum for Gud. Så vi kan mødes. Jeg tror Gud er den vildeste æstetiker, se bare på skaberværket!

Jeg elsker at skabe rum for skønhed. Jeg har lavet et alter i min stue. Det hjælper mig til at fokusere. Til at huske på Gud, på kærligheden, troen og trygheden som er i mit liv.

Jeg drømmer om at lave et online kursus om det “at skabe skønhed” som en åndelig praksis – at skabe rum for at Gud kan komme til med sin skønhed. Og jeg leger med ideen om, at kurset skal munde ud i at alle deltagere laver et personligt alter – der kan minde om det vigtige i livet og hjælpe til at holde fast ved det gode midt i det, der nu engang er livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sofies Sofa 18. august 2017 at 13:28

  Dejligt indlæg og dejligt du er tilbage❤️

  Helt enig – Gud må være megaæstetisk og kreativ. Bare se på skaberværket – ja… bare se på dig (og mig), som er skabt i hans billede. Skønt!

  Ih hvor jeg kender det med “stilletid” og tankemylder… plejer at bruge ipaden og skrive med Gud, så skriver jeg også for ham. Hehe
  Eller gå tur med lovsang i ørene.

  Måske et alter ville virke godt for mig også. Den må jeg lige tygge på. Håber jeg så kan finde plads…

  Vil glæde mig til din bog for savner dine små skriverier her på bloggen❤️ Ja savner dig søde du.

  Kram og tak for dig

 • Reply Bente Christa Hansen 18. august 2017 at 20:07

  Det glæder mig, du er tilbage på ‘Herrens Mark’, Kamilla!
  Skøn sætning at “Gud er den vildeste æstetiker”.
  Den går rent ind hos mig, så jeg er spændt på at se, hvad du deler med os på din blog fremover.

 • Leave a Reply