[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pUFo6cySIbw&w=560&h=315]
Mad & drikke

DIY: Vinsmagning med naturvin

Min kære mand blev 30 i september og de den anledning holdt vi en fejring med vinsmagning og ostebord.

David ønskede at servere naturvin, og herover kan du se en video vi har lavet sammen med de dygtige mennesker fra Restaurant Vår i Odense, der havde udvalgt 5 naturvine til os.

Vi drikker gerne økologiske vine for at undgå pesticidrester og med omtanke for naturen. Naturvin går skridtet videre end økologi og biodynamiske vine. Dyrkningen foregår økologisk, druerne håndplukkes og tilsætningsstoffer- bortset fra svovl er helt ude af billedet. Den fysiske bearbejdning af vinen er minimeret, og der tilsættes ikke gær.

I videoen kan du se, hvordan man smager på vine, en præsentation af vinene og deres oprindelse. Til festen afspillede vi filmen og smagte vinene og nippede til brød og hjemmelavet smør (mums), efterfølgende gik vi ombord i ostebordet og drak (resten) af vinene hertil. En lækker oplevelse og anderledes vin-oplevelse!

David har skrevet sin oplevelse med vinene herunder:

Ducal Sontia Penina
Vi startede med en lækker mouserende vin fra Slovenien. I typen mindede den om champagne, men vi var alle sammen enige om, at den ikke var ligeså sur, som mange af de champagner vi ellers havde smagt en god og lækker start.

Markou Vineyards Kleftes Savatiano 2016
Den næste var en græsk hvidvin, lækker og frisk i smagen, somelieren sagde, at den godt kunne minde lidt om pære-banan youghurt i smagen, med én i selskabet der er særligt kendt for ikke at bryde sig om banan, var vi meget spændte på hvordan denne vin ville blive modtaget, men det var heldigvis positivt.

Keratsuda Old Vines Kresna Canyon 2015
Den tredje vin var en orange vin fra sydbulgarien. Ikke en rødvin, ikke hvidvin og slet ikke en rosé. Orange vin er hvide druer, som bliver produceret ligesom rødvin. Det vil sige, at når druerne er blevet presset lader man saften ligge sammen med druerne, det gør man åbenbart ikke med hvidvin normalt, men kun med rødvin. Det er det der giver rødvinen taniner (jeg har en gang fået forklaret at taniner er det der for din mund til at lave hønserøv – tørre kinderne ind). Det var ligeledes en ret anderledes oplevelse at prøve en vin, som ikke rigtigt lignede det man var vant til.

The Collective Oszkar Maurer Szeremi Kekfrankos 2013
Fjerde vin var en rødvin fra en yderst vanvittig vinbonde ved navn Oszkar Maurer, som hører til på grænsen mellem Serbien og Ungarn. Eftersigende skulle der ligge lange youtube-videoer af og om ham. Han er meget kompromisløs og har intet til overs for vinbønder der ikke laver naturvin. rødvinen, var ikke som de fleste, mere syrlige og frugtig end mange. Det var klart den vin, der vandt færrest roser.

Domaine de l’Ocre Rouge Le Merlot 2012
Vi sluttede af med en Merlot, den eneste franske vin. Ikke Merlot som vi kender det fik vi af vide, men det var helt sikkert en kraftigt fuldfed rødvin, som tog kegler over hele linjen. Dette var den vin der vandt mest begejstring, men også den klart lettest tilgængelige. Den mindede mere om det vin vi er vant til at smage.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply